Kesän morsiamet huomio: 10 asiaa, joita teille ei ole kerrottu hääpäivästänne

22.05.2014 19:15 - Heli Thoren

Moni lataa hääpäiväänsä liudan odotuksia, jotka eivät täytykään. Varaudu näihin, niin nautit päivästäsi enemmän.

Hääpäivää moni nainen odottaa koko ikänsä, ja kun suuri hetki vihdoin koittaa, odotukset ovat katossa. On kuitenkin muutamia seikkoja, joita morsiamille ei hääpäivästä ole kerrottu.

1. Tartu hetkeen

Hääpäivä on nimensä mukaisesti vain yksi päivä. Se kuluu ja menee ohi nopeasti. Pyri suhtautumaan siihen levollisin mielin yhtenä ihanimmista päivistä, joka ei ole sen pidempi kuin muutkaan päivät.

2. Täydellisiä häitä ei ole

Moni morsian stressaa, että onhan kuohuviini sopivan viileää, pysyykö mekko valkoisena ja huulipuna huulilla. Kannattaa muistaa, että täydellisiä häitä ei olekaan. Joku menee takuulla vähän poskelleen, ja se on ihan ok. Täydellinen päivä on elämänmakuinen.

3. Iskikö paniikki?

Jos ahdistus painaa rintaasi, kun häät lähenevät, ja mietit, haluatko sittenkään viettää loppuelämäsi miehesi kanssa, pysähdy. Vaikka kaikkia stressaa suuri askel jossain määrin, syvempi ahdistus voi kieliä jostain muusta. On helpompi perua häät kuin yrittää elää väärän miehen kanssa hyvää elämää.

4. Käsikirjoitus helpottaa

Tehkää häistänne käsikirjoitus. Sitä hahmoittelemalla pystytte suunnittelemaan ajankäyttöä ja päivänkulkua. Se saattaa myös auttaa hahmottamaan, minkälaisen päivän haluatte vieraillenne ja itsellenne järjestää.

5. Autonavaimet häviävät aina

Kun tulette kirkolta juhlapaikalle tai huristatte ottamaan hääkuvia jonnekin, autonavaimet tulevat olemaan - ainakin hetken - hävyksissä. Anna jollekin kaasoista tai bestmaneista vastuu pitää huolta niistä. Niin tiedätte, kenen taskussa tai tallessa ne ovat, kun autoa taas tarvitaan.

6. Vettä ja purukumia

Muistakaa juoda vettä. Moni morsiuspari unohtaa veden juomisen kaikessa häähässäkässä ja nesteytys jää puolitiehen. Veden juonnilla voitte paitsi ehkäistä liian voimakkaan humalan kuin myös hontelon olon.

Kun ruuat on nautittu purukumi raikastaa suun ja tunnet olosi freesiksi. Jos haluat, voit myös varata hammasharjan ja tahnan varalle. Keskutelet päivän aikana monien kanssa ja olosi on itsevarmempi, kun sinun ei tarvitse miettiä epäolennaisuuksia.

7. Harjoitelkaa

Häitä ja päivän kulkua on hyvä muutaman kerran harjoitella. Kerratkaa sulhasen ja kaasojen kera päivän kulkua. Harjoitelkaa yhdessä seremoniaa ja juhlaohjelmaa. Näin h-hetkellä ei tarvitse jännittää, miten kaikki sujuu.

8. Hiljenny

Ennen vihkimistä, vetäydy omiin oloihisi hetkeksi. Keskity siihen, mitä ihanaa on tapahtumassa. Hengitä syvään ja aisti ihanaa kutkuttavaa oloasi vatsanpohjassasi. Kun hengittelet itsesi hetkeen mukaan, eivät suuret minuutit mene ohi hässäkässä.

9. Anna selkeät ohjeet

Anna hääväelle ja vieraille selkeät ohjeet, mitä tehdä. Älä odota, että ihmiset osaavat arvata, miten toimia. Selkeiden ohjeiden avulla nautitte kaikki päivästä enemmän, kun aikaa ei kulu miettimiseen, että mitä pitäisi tehdä.

10. Mieti puhehaaveita

Onko ystäväpiirissäsi joku, jonka toivoisit puhuvat juhlassasi? Voit hyvin pyytää rakkaitasi lausumaan muutaman sanan häissänne. Puheet ovat kaunis ja koskettava osa juhlaa ja jäävät mieleen. Myös morsiusparilla on yllätyspuheiden lisäksi mahdollisuus vaikuttaa ohjelmaan.


Neitsytsaarille järjestetyt häät saivat yllätysvieraan. Katso kuvat jättiläiskilpikonnasta täällä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat