Kuorsaako miehesi? Muutamalla niksillä nukutte molemmat paremmin

01.05.2014 11:15 - Heli Thoren

Menetitkö taas yöunesi kuorsaavan kumppanin vuoksi? Muutamalla niksillä yöllisestä melusta tulee loppu, ja nukutte molemmat paremmin.

Syitä kuorsaamiselle voi olla monia. Toisinaan kuorsaaminen vaivaa vain silloin tällöin, jolloin asennon vaihtamisella voidaan tehdä ihmeitä. Muutamalla kikalla kuorsaamista voi vähentää:

Painonpudotus

Joskus ylipaino voi lisätä kuorsaamista. Ylimääräiset kilot voivat makuuasennossa painaa kaulaa sekä ilmateitä ja kuorsaaminen johtuu siitä. Näin ylimääräisten kilojen karistaminen voi auttaa myös rauhallisempaan uneen.

Kyljellään nukkuminen

Täm on yksi tehokkaimpia tapoja hillitä kuorsaamista. Hengitystiet ovat paremmin avoinna silloin, kun makaa kyljellään. Paine kohdistuu kurkkuun voimakkaammin makuuasennossa. Jos mies kääntyy aina takaisin selälleen, voi yöpaitaan ommella pienen taskun, jonne sujautetaan esimerkiksi tennispallo. Tämä estää nukkumasta selällään ja et joudu olla kääntämässä miestä uudelleen ja uudelleen.

Ei ilta-alkoholille

Monilla kuorsaaminen voimistuu, jos illalla nauttii vaikkapa oluen tai viskin. Alkoholi rentouttaa lihakset, jotka pitävät ilmatiet avoinna. Alkoholi myös tekee unesta syvempää mutta levottomampaa, joka edesauttaa myös kuorsaamista.

Erikoistyynyt

Muotoilluista tyynyistä ei välttämättä ole itse kuorsaamiseen merkittävää apua. Ne saattavat kuitenkin tehdä unesta syvempää, jolloin miehesi nukkuu esimerkiksi kyljellään rauhallisemmin. Koska kyljellään nukkuminen hillitsee kuorsaamista, kylkiasentoa tukevan tyynyn hankkiminen voi helpottaa myös yöllistä melua.


Haluatko nukahtaa nopeammin? Muutamalla vinkillä autat itsesi uneen, lue lisää täällä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat