Mitä orgasmi paljastaa parisuhteestasi?

19.11.2014 10:45 - Reija Saarinen

Orgasmi paljastaa yllättävän paljon parisuhteen onnellisuudesta.

Seksi ja orgasmi ovat asioita, jotka ovat läsnä jokaisessa parisuhteessa. Syitä on toki monia. Se on esimerkiksi hauskaa ja tuntuu hyvältä. Mutta sen lisäksi se saattaa vaikuttaa siihen miten onnellinen ihminen suhteessaan on.

Tuoreessa tutkimuksessa seurattiin 85 pariskuntaa. Ikää heillä oli 20-40 vuoden väliltä. Jokainen pariskunnista asui yhdessä ja heillä oli takanaan pitkä suhde. Pariskunnan molemmat osapuolet analysoivat omaa onnellisuutta ja tyytyväisyyttään seksielämään vastaamalla kysymyksiin, joilla selvitettiin se miten hyvin kumppani heitä ymmärsi seksuaalisesti ja millaisia aktiviteetteja he yleensä vällyissä harrastivat. Heidän tuli myös kertoa viimeisimmät kuulumiset seksielämästään sekä se miten usein he saivat orgasmin.

Tulosten valossa näyttää siltä, että mitä enemmän seksiä ja orgasmeja parisuhteessa on, sitä onnellisempia pariskunnat ovat. Naisilla onnellisuus liittyi useimmin emätinorgasmiin ja harvemmin itsetyydytykseen. Emätinorgasmeja  nainen sai yleensä sitä enemmän mitä yhteensopivampi pariskunta oli. Jopa miesten tyytyväisyys oli suurempaa silloin, kun heidän kumppaninsa sai enemmän orgasmeja. Käytännössä siis naisen orgasmi on todella tärkeää, jos ajatellaan parisuhteen onnellisuutta.

Selvää ei ole se, kumpi on syy kumpi seuraus. Saattaa olla, että onnellisessa suhteessa harrastetaan enemmän seksiä ja saadaan enemmän orgasmeja. Saattaa myös olla orgasmit tekevät sinusta onnellisemman. Oli miten oli, se ainakin on selvää, että seksuaalinen tyydytys ja onnellinen suhde kulkevat käsikädessä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat