Mitä tehdä, jos seksi on huonoa? Asiantuntijat neuvovat

21.11.2014 16:15 - Senni Loikala

Kun seksielämä takkuaa, on aika tarttua härkää sarvista. Seksologi, seksiterapeutti ja suhde- ja perheterapeutti jakavat neuvonsa.

Seksi ei aina suju yhtä sulavasti kuin romanttisissa elokuvissa. Sen vuoksi monet sortuvat teeskentelemään sängyssä, vaikka eivät oikeasti pidä lemmenleikkejä tyydyttävinä. Se ei suhde- ja perheterapeutti Rachel Sussmanin mukaan ole kannattavaa.

- Jos teeskentelet nauttivasi sängyssä, teet itsellesi karhunpalveluksen, koska et tällöin opi mikä saa sinut todella syttymään. Uskon, että se verottaa vielä myöhemmin. Partnerisi tulee huomaamaan, että olet etäinen, Sussman sanoo.

Mitä kannattaa tehdä?

Seksiterapeutti Isadora Almanin mukaan ensin kannattaa tehdä itselleen selväksi, mitkä ovat konkreettiset asiat, jotka häiritsevät makuuhuoneessa. Haiseeko kumppani epämiellyttävältä? Jäävätkö esileikit liian lyhyiksi? Kestääkö yhdyntä liian vähän aikaa tai liian pitkään?

- Kun tiedät, mitkä asiat eivät vetoa sinuun, pystyt ehdottamaan asioita, jotka parantavat tilannetta, kertoo Alman.

Ennen kuin lähdet parantamaan seksielämäänne yhdessä kumppanin kanssa, kannattaa sinun myös olla hyvin perillä siitä, mistä sytyt. Luo hyvä, seksuaalinen suhde omaan kehoosi esimerkiksi masturboimalla, hankkimalla vibraattori tai määrittelemällä, mistä kohdista pidät eniten vartalossasi.

Huonosta seksistä puhuminen kumppanilleen ei ole helppoa. Seksologi Logan Levkoffin mielestä siitä ei kannata täräyttää mielipiteitään hetken mielijohteesta.

- Paljon on kiinni siitä, miten esität asian. "Pitäisin kovasti, jos me..." tai "Voisimmeko kokeilla tätä?" ovat hyviä tapoja. Ethän tahdo hänen tuntevan olonsa pahaksi siitä, mitä he ovat tehneet tai jättäneet tekemättä, Levkoff sanoo.

Jos esimerkiksi kumppanisi henkilökohtaisessa hygieniassa on parantamisen varaa, voit ehdottaa, että kävisitte yhdessä kylvyssä ennen petipainia. Mikäli ongelma liittyy liian nopeaan etenemiseen yhdyntään, ehdota, että nauttisitte rauhassa toisistanne ilman paineita seksin harrastamisesta. 

Joskus on viisasta hakemaan seksielämää parantavia ratkaisuja seksiterapeutin avulla. Liian nopea laukeaminen tai työstessin vaikutus makuuhuoneessa voivat olla aiheita, joita voi olla helpompi oikoa ammattilaisen avulla.

Seksielämän remontoiminen vaatii työtä ja kärsivällisyyttä. Myös Sussman uskoo, että harjoittelu tekee mestarin.

- Kokeilkaa yhdessä rohkeasti. Opetelkaa tuntemaan toistenne vartalot. ... Pystytte saamaan paremman seksielämän. Mutta se vaatii harjoittelua ja teidän täytyy uskaltaa puhua siitä.

Seuraava artikkeli: "Ei ole mukana" - hölmöt syyt, joilla miehet yrittävät luistaa kondomin käytöstä

Lähde: WebMD

Kilpailut

Uusimmat