Kuva: Fotolia

Miten erosta pääsee eteenpäin? 4 täsmäohjetta helpottavat arkea varmasti

03.09.2016 16:15 - Tiina Svensk

Jos suhde on tullut tiensä päähän, täytyy uuteen elämänvaiheeseen valmistautua huolella.

Toisinaan parisuhteet päättyvät hetkessä, ja ennen kuin huomaatkaan, olet jälleen omillasi. Joskus erot taas tapahtuvat hiljalleen ja ajan kanssa, jolloin uuteen elämäntilanteeseen ehtii valmistautua huolella.

Mindbodygreen muistuttaa neljästä tärkeästä teosta, joilla voit varmistaa sen, että eteenpäin siirtyminen on mahdollisimman kivutonta ja helppoa.

1. Huolehdi itsestäsi tavallista paremmin

Syö hyvin, liiku säännöllisesti. Käy ulkona ja tee kaikkea, mikä saa mielialasi kohoamaan. On myös täysin hyväksyttävää, jos et jaksa tehdä kaikkea, mitä olet ajatellut. Vaikka mikään ajanviete tai harrastus ei tunnu houkuttelevalta, päätä silti toimia. Muulloin jäät murehtimaan tapahtuneita, etkä pääse eteenpäin.

Vaikka asioiden käsittely onkin tärkeää, et voi jäädä lamaantua niiden vuoksi. Muistuta sen sijaan itseäsi, että elämässä on vielä paljon asioita, mistä voit nauttia.

2. Ymmärrä roolisi

Oman roolin sisäistäminen ei tarkoita sitä, että etsisit syyllisen siihen, joka aiheutti parisuhteen päättymisen. Jokainen meistä on ihminen, ja jokaisella meistä on omanlaiset käytösmallinsa ja -tapansa.

Roolin ymmärtäminen tarkoittaa sitä, että ymmärrät omat mallisi toimia ja huomaat ne erilaisissa tilanteissa. Jos riitatilanteissa huomaat käyttäytyväsi aina samalla tavalla, voit tulla tietoiseksi malleistasi. Samalla tapaa saatat myös huomata, kuinka kumppanisi turvautuu aina samoihin keinoihin erimielisyyksiä kohdatessaan.

Knu ymmärrät oman roolisi, vapautat valtavan määrän energiaa ja ajatuksia käyttöösi: sinun ei tarvitse enää analysoida kaikkea tapahtunutta, kun ymmärrät, miksi käyttäydyt tietyllä tapaa.

3. Hidasta tahtia ja vetäydy

Suhteen ollessa tiensä päässään, on tärkeää hidastaa hetkeksi. Kun hidastat, sinulle jää aikaa harkita omia haluja ja haaveitasi, jolloin voit ottaa askeleita oikeaan suuntaan. Kun hidastaa tahtia kriisin hetkellä, saattaa myös ymmärtää, miksi on todella lähtemässä suhteesta. Onko kyseessä jotain, mitä pakenee tai voiko asian korjata?

Joskus tahdin hidastaminen ja omaan rauhaan vetäytyminen saattaa jopa muuttaa ajatuksia suhteestanne. Ehkä teidän täytyykin kohdata yhdessä isoja kriisejä, joita molemmat ovat vain vältelleet.

4. Älä yritä pelastaa suhdettanne

Parisuhdetta ei kannata koskaan yrittää pelastaa, sillä jos suhde on rikki ja tuhoutunut, on palasia vaikeaa korjata takaisin ennaleen. Suhteesta voi kuitenkin kantaa aina tiettyjä palasia mukanaan, sillä yleensä opimme niistä paljon tärkeitä asioita.

Älä siis yritä korjata mitään, mikä on mennyt jo rikki. Pysy sen sijaan avoimena kaikelle, mitä sinulla on edessäsi. Jos tulevaisuus tuntuu lohduttomalta eron jälkeen, älä epäröi pyytää apua. Sen sijaan, että korjaisit jotain vanhaa, voit keskittyä korjaamaan itseäsi ja elämääsi - ja ystäväsi ovat varmasti valmiina auttamaan sinua.

Lue myös: Haluatko erota? Vältä huonoimpia mahdollisia tapoja päättää suhde

Lähde: Mindbodygreen

Kilpailut

Uusimmat