Kuva: Fotolia

Miten seksi muuttuu, kun täytät 30 vuotta - onko edessä nautintoa vai tylsyyttä?

17.07.2016 22:15 - Tiina Svensk

Ainoastaan kehomme ja elämäntyylimme eivät muutu vuosikymmenen vaihtuessa.

Halusitpa tai et, elämäsi muuttuu kun parikymppisyys jää historiaan ja astut uudelle vuosikymmenelle. Todennäköisesti tavoitteet urallasi ovat lähempänä kuin koskaan ja rahatilanteesi on paljon parempi - ei hassumpaa vai mitä?

Muutokset näkyvät myös seksielämässäsi, mutta voiko voittoparaati jatkua kolmekymppisenä myös makuuhuoneen puolella? Ask Men -sivuston mukaan tiettyjen asioiden kohdalla vastaus on ainakin myönteinen:

Miesten hormonit rauhoittuvat - mikä on hyvä asia

Miehen testosteronitasojen raju kohoaminen on takana päin, ja heidän hormonitoiminta on luontaisesti paljon tasaisempaa. Sen vuoksi monet miehet keskittyvät myös tyydyttämään kumppaninsa tarpeita seksin aikana, sillä hormonit eivät aja heitä pelkästään oman tyydytyksen saavuttamiseen.

Huomio on yksityiskohdissa

Kolmekymppisenä olet todennäköisesti ollut useamman kumppanin kanssa, ja olet kokenut paljon erilaista seksiä. Kokemuksen ansiosta olet tietoisempi, ja luet toisen merkkejä paremmin - mikä on varmasti sekä sinun että kumppanisi mieleen.

Olet kärsivällisempi

Kokemuksen ansiosta olet myös kärsivällisempi. Sinulla ei ole kiire huipulle tai hätä saada kumppaniasi tulemaan, vaan uskallat ottaa aikasi seksin ja nautinnon kasvattamisen kanssa.

Halailu on tärkeämpää

Oletko kaivannut aina seksin jälkeistä halailua, mutta kumppanisi ei malta jäädä viereesi - tai hän nukahtaa? Kolmekymppisenä, kun vakiinnut kumppanisi kanssa, te molemmat ymmärrätte seksin laadun päälle: kyseessä on muutakin kuin yhdyntä. Läheisyyden ja läsnäolon merkitys kasvaa huomattavasti iän mukana.

Olet parempi esileikissä

Toivottavasti jokainen on ymmärtänyt esileikin tärkeyden jo parikymppisenä, sillä se kasvattaa nautintoa ja parantaa seksin laatua huomattavasti. Kolmekymppisenä suuseksin ja esileikin taidot ovat kuitenkin yleensä jo hallussa - ja se takaa tietenkin paremman lopputuloksen petipuuhissa.

Lue myös: Miten tärkeää seksi naisille on? Tutkimus selvitti

Lähde: Ask Men

Kilpailut

Uusimmat