Nauti seksistä enemmän syömällä oikein - yksinkertainen neuvo auttaa

11.02.2015 11:15 - Heli Thoren

Tunnetko herkästi huonoa omaatuntoa herkuttelusta? Piirre voi vaikuttaa myös seksielämääsi.

Jos herkuttelun kalorit kummittelevat heti pullan nauttimisen jälkeen, tapa voi vaikuttaa elämääsi muutenkin, jopa kykyysi nauttia seksistä. Kirjailija Alexandra Jamieson kirjoitti kirjan Women, Food, and Desire: Embrace Your Cravings, Make Peace With Food, and Reclaim Your Body, jossa pohditaan naisten suhtautumista ruokaan ja omaan vartaloon. Jamiesonin mukaan suhtautumalla syömiseen voi vaikuttaa myös esimerkiksi siihen, miten paljon seksistä nauttii.

Kirjailija Jamieson kehottaa naisia kiinnittämään huomiota tunteeseen, joka syömisestä seuraa. Jos on tottunut soimaamaan itseään syödyistä kaloreista, se vaikuttaa negatiivisesti myös kuvaan omasta kehosta. Tämä taas näkyy kyvyssä nauttia seksistä. Siten syömisellä voi vaikuttaa yllättävän paljon myös omaan seksielämäänsä.

- Jos et usko, että vartalosi ansaitsee nautintoa syödessä, se heijastuu myös elämään makuuhuoneessa, Jamieson summaa.

Tee se terveellisesti

Jamieson ei silti kannusta ostamaan seuraavalla kauppareissulla kolmea laskiaispullaa iltapalaksi tai ahmimaan lounaaksi pannupizzaa paremman seksin toivossa. Hänen mukaan vipinää vällyjen väliin voi tuoda myös terveellisemmin keinoin. Hän kehottaa opettelemaan nauttimaan ruokailusta.

- Haista ja maista huolella, syö rauhassa.

Kun syömisestä nauttii, antaa samalla keholleen syvemmän viestin siitä, että se ansaitsee nautintoa.

Kakkua hyvässä seurassa

Jamieson kannustaa myös herkuttelemaan seurassa, avoimesti. Hänen mukaan moni mussuttaa suklaata salaa, suljettujen ovien takana ja jälleen saattaa tehdä hallaa omalle kehonkuvalleen. Kun suklaakakkua lusikoi ilolla ystävien seurassa, se on tapana parempi. Samalla paitsi oma mieli myös seksielämä kiittävät.

Lue myös: Yksi suosituimmista seksiasennoista on myös vaarallisin - arvaatko mikä?


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat