Oho? S&M-seksin harrastajat ovat onnellisempia ja tasapainoisia

02.06.2013 20:15 - Reija Saarinen

Piiskaamisesta tai kahleiden kilinästä pitävä on henkisesti terveempi kuin se, joka nauttii tavanomaisemmasta seksistä, väittää tuore tutkimus.

Hollantilaisten tutkijoiden mukaan S&M-seksistä pitävät ihmiset ovat psyykkisesti terveempiä ja onnellisempia kuin tavanomaista seksiä harrastavat ihmiset.

902 S&M-seksin harrastajaa, sekä 434 tavanomaisemmasta seksistä pitävää henkilöä vastasi erilaisiin kysymyksiin muun muassa persoonallisuudesta, parisuhteesta ja onnellisuudesta.

Tutkimuksen mukaan sadomasokistisista seksuaalifetisseistä kuten sitomisesta, kurituksesta, kivusta ja satuttamisesta pitävät saivat paremmat tulokset niin persoonallisuustesteistä kuin psykologisista testeistäkin verrattuna niihin, joilla ei ollut erityisiä seksuaalisia fetissejä.

Asiantuntijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että erikoisesta seksistä pitävät ihmiset ovat ulospäinsuuntautuneita, avoimia ja vähemmän neuroottisia. Se, että nauttii käsirautojen kosketuksesta iholla, saattaa siis merkitä sitä, että ihminen on henkisesti tasapainoinen. Sadomasokistista-seksiä harrastavat myös kertoivat olevansa onnellisempia, ja he tunsivat olevansa turvassa omassa parisuhteessaan.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat