Kuva: Fotolia

Onko seksistänne tullut tylsää? Lue parisuhdetta piristävät vinkit

05.07.2016 23:15 - Tiina Svensk

Onko nukkuminen parasta, mitä makuuhuoneessanne nykyisin tapahtuu? Tilanteeseen voi tehdä myös muutoksen.

Siinä missä yhteinen elämä muuttuu parisuhteen aikana moneen kertaan, myös seksielämä kohtaa erilaisia vaiheita. Kuitenkin jos seksinne on tuntunut jo pidemmän aikaa sinusta - tai ehkä teistä molemmista - tylsältä, kannattaa asiaan tehdä muutos, kirjoitetaan Elite Dailyn tuoreessa artikkelissa.

Syy voi olla monimutkaista selvittää

Artikkelissa kerrotaan, että syyt tylsään seksielämään voivat olla haastavia selvittää. Jos syy kuitenkin löytyy, tilanne on helpompaa korjata. Esimerkiksi fyysiset syyt voi ratkaista helpolla tapamuutoksella. Tunteisiin pohjautuvia ongelmia voi olla hankalampaa selvittää, mutta ongelmien ratkaisu on oleellista terveen parisuhteen kannalta.

Fyysisiä syitä ovat esimerkiksi liiallinen alkoholin tai lääkkeiden käyttö, mikä aiheuttaa ongelmia hormonitoiminnassa. Hormoneja voi sekoittaa myös stressi tai pitkittynyt väsymys. Haasteita välisellenne kemialle voi aiheuttaa myös huono yleisterveys tai raskausaika.

Tunteisiin pohjautuvia ongelmia kannattaa ratkoa yhdessä kumppanin tai jopa ammattiauttajan kanssa. Esimerkiksi huono itsetunto, vääristynyt kehonkuva tai traumaattiset kokemukset menneisyydessä vaikuttavat oleellisesti seksiin. Samoin häpeän, surun tai vihan tunteet suhteessa vaikuttavat myös siihen, ettei kumppania halua päästää lähelle.

Riittävä uni on tärkeää

Tutkijat ovat löytäneet useita todisteita unen tärkeydestä. Laadukkaat yöunet vaikuttavat myös libidoomme huomattavasti, sillä univaje sekoittaa hormonitoimintaamme jopa jo yhden huonosti nukutun yön jälkeen.

Varmistakaa siis, että nukutte varmasti tarpeeksi yössä. Riittäviksi yöuniksi on määritelty seitsemän tai kahdeksan tunnin yöunet, mutta tarve on aina yksilöllinen.

Ota vastuu haluistasi

Älä odota, että kumppanisi saa sinut syttymään ja kaipaamaan seksiä. Ota sen sijaan vastuu omista haluistasi ja mieti, mikä kiihottaa sinua. Kokeile totuttujen asioiden sijaan myös uusia keinoja - saatat yllättyä lopputuloksista!

Anna mielikuvituksen laukata

Fantasioitko mielessäsi harrastavasi seksiä muiden, kuin kumppanisi, kanssa? Silloin saatat tuntea häpeää ja syyllisyyttä - vaikka ei kannattaisi. Pään sisällä saat antaa mielikuvituksesi laukata niin villinä kuin haluat. Voitte keskustella myös yhdessä fantasioistanne ja miettiä, voisiko ideoita toteuttaa myös makuuhuoneen puolella.

Kokeilkaa erilaisia vaihtoehtoja

Jos seksinne tuntuu tylsältä, kokeilkaa erilaisia vaihtoehtoja ja asentoja. Oletteko koskaan kokeilleet leluja yhdessä? Voitte myös vaihtaa yhdynnän joillakin kerroilla pelkästään suuseksiin.

Keskustelkaa yhdessä, mikä teitä kiihottaa ja kokeilkaa uusia juttuja. Vaikka jokin idea saattaa aluksi tuntua sinusta vaivaannuttavalta, sitä kannattaa silti kokeilla. Kumppanisi kiihottaminen saa sinutkin varmasti syttymään.

Keskity enemmän seksiin

Seksin ajattelemisessa ei ole mitään väärää. Myöskään romanttisen kirjallisuuden lukemisessa tai pornon katsomisessa ei ole mitään hävettävää, etenkin jos nautit siitä ja se nostaa libidoasi. Lisäksi voit saada molemmista hyviä ideoita myös makuuhuoneen puolelle.

Tee nautinnosta prioriteetti

Jos ongelmat makuuhuoneen puolella ovat jatkuneet jo pitkään, voi seksistä tulla aihe, jota haluaa vain vältellä. Samaan aikaan oman nautintonsa saattaa unohtaa aivan kokonaan - vaikka todellisuudessa sitä kannattaisi vaalia huolella.

Muistuta siis itseäsi kaikista niistä asioista, jotka saavat sinut tuntemaan nautintoa. Sen jälkeen tehdää yhteisestä ajastanne jälleen prioriteetti, josta ei kannata tinkiä.

Katseet kelloon

Haluaako toinen teistä harrastaa seksiä aina aamuisin ja toinen iltaisin? Kokeilkaa molempia aikoja, mutta etsikää myös muita aikoja, jotka voisivat toimia. Halujen kasvattamiselle kannattaa luoda myös kierto.

Orgasmien saaminen saa meidät nimittäin haluamaan seksiä entistä enemmän - nautinnon tunteminen siis saa sinua janoamaan tunnetta entistä enemmän. Siten voitte siis yhdessä luoda kierron, joka ruokkii itse itseään.

Lue myös: Miten tärkeää seksi naisille on? Tutkimus selvitti

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat