Pariskuntana treenaaminen tuo suhteeseen uutta vipinää - katso vinkit aloittamiseen

10.04.2014 20:45 - Laura Sulkava

Yksintreenaaminen on pidemmän päälle pitkästyttävää. Treenamalla kumppanin kanssa voi tuoda parisuhteeseen vipinää ja saada hyvän kunnon lisäksi yhteistä tekemistä.

Liikkuminen pariskuntana tuo suhteeseen yhteistä aikaa ja tekemistä. Treenaamisella on myös useita positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun. Yhdessä treenaamalla pysytte kummatkin hyvässä fyysisessä kunnossa ja saatte kiireiseen arkeen yhteistä tekemistä. Liikunta parantaa seksihaluja, tuottaa hyvää oloa tuovaa endorfiinia, nostaa itsetuntoa ja saa olon tuntumaan energiseltä - mieli pysyy siis kummallakin parempana!

Eritasoinen kunto ei haittaa

Kunto lähtee suhteellisen nopeasti nousuun, kun on aloittanut harjoittelun. Jos aloitustasot ovat todella erilaiset, voi harjoituksen suunnitella siten, että liikkeitä ei tarvitse tehdä samassa tahdissa.

Crosstrainerillä, juoksumatolla tai soutulaiteella esimerkiksi voi tehdä vierekkäin jutustellen treeniä ja molemmat voivat valita oman vastuksen. Kuntopiirissä taas voi valita tietyt liikkeet ja tehdä niitä vaikka minuutin verran. Esimerkiksi voi tehdä minuutin punnerruksia, toisen lankkua ja kolmannen kyykkyä. Molemmat voivat silloin tehdä oman vauhdin ja kunnon mukaan, silti yhdessä.

Ilmoittautukaa yhdessä kilpailuun

Haastakaa itsenne esimerkiksi juoksemaan marathon. Yhdessä harjoittelu voi osoittautua todella hauskaksi, kun tiedossa on päämäärä. Voitte vertailla tuloksianne, jakaa jännityksen ja tsempata toisianne entistä parempiin tuloksiin.

Yhteinen projekti tuo suhteeseenne lisäkipinää. Voitte jakaa lisää asioita elämässänne, kuten treenipäiväkirjan, yhteiset tavoitteet ja sitoutumisen harjoitusohjelmaan. Kun kisa on ohi, teillä on taas yksi vahva yhteinen kokemus takana.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat