Parisuhdetta koetellaan lapsen syntymän jälkeen - neuvo, jolla seksistä tulee entistä upeampaa

24.08.2015 20:15 - Senni Loikala

Muksun ilmestyttyä elämään täytyy parisuhteeseen panostaa entistä enemmän, minkä avuksi tutkijat selvittivät tehokkaan konstin.

Pariskuntien seksielämää koetellaan lapsensaannin jälkeen. Jos kumppanit eivät muista panostaa suhteeseensa riittävästi, voi meno vällyjen välissä hiipua ikävästi. 

Tuore yhdysvaltalainen tutkimus selvitti keinon, jota noudattamalla parisuhde säilyy suuremmalla todennäköisyydellä hyvinvoivana ja seksielämä kukoistavana. Avain tähän on tutkijoiden mukaan se, että tuoreet vanhemmat jakavat vastuun lastenhoidosta tasavertaisesti. Joitakin saattaa yllättää se, että parisuhteessa seksi paranee antamalla enemmän aikaansa muksulle.

- Tutkimuksemme osoittaa selvästi, että mitä lastenhoitoon tulee, niin pariskunnat, jotka jakavat työtaakan ja joissa molemmat vanhemmat panostavat lapseen; he saavat suhteestaan laadukkaamman ja ehyemmän, heillä on vähemmän konflikteja, heidän kommunikaationsa on parempaa ja heillä on enemmän intiimisti tekemisissä toistensa kanssa, tutkija ja sosiologian apulaisprofessori Daniel Carlson Georgian yliopistosta kertoo.

Tutkimuksessa "lastenhoidolla" tarkoitettiin sääntöjen luomista lapsille sekä niiden valvomista, lasten seuraamista ja valvomista yleisesti, rankaisemista, mikäli sääntöjä rikottiin, muksujen kehumista sekä heidän kanssaan leikkimistä. 

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen otti osaa 500 pariskuntaa, joilla kaikilla oli jälkikasvua. Tutkijat jakoivat heidät eri ryhmiin sen perusteella, miten vastuu lastenhoidosta jakautui kumppaneiden välillä.

Kun parikunnat täyttivät suhteensa laatua mittaavan kyselyn, pääsivät tutkijat etsimään yhteyttä niistä lastenhoitoon.

Kaikista tyytymättömiä parisuhteisiin oltiin silloin, jos lastenhoidon vastuu oli jakautunut niin, että äidistä oli tullut kaiken hoitava "leijonaemo". Onnellisimpia olivat rakastavaiset, jotka jakoivat tasavertaisesti vastuun lastenhoidosta.

Lue myös: Milloin on paras aika harrastaa seksiä? Tutkijat selvittivät tarkan kellonajan

Lähde: Drugs.com

Kilpailut

Uusimmat