Kuva: Fotolia

Seksielämästä parempaa: Tee 6 lupausta alkaneelle vuodelle

04.01.2017 23:15 - Emma Ylistalo

Seksuaaliterapeuttien ohjeilla teet seksielämästäsi entistä parempaa.

Moni meistää tekee näin vuoden vaihtuessa lupauksia uudesta elämästä. Lupauksia tehdään usein liikuntaan ja ruokavalioon liittyen, mutta eräs osa-alue jää usein ilman lupauksia - nimittäin seksi. 

Seksiterapeutit jakoivat Women's Health -sivustolle parhaat asiat, jotka voit luvata itsellesi, jos haluat parantaa seksielämääsi. Lue alta kuusi lupausta, joiden avulla voit tehdä tästä vuodesta vieläkin paremman.

1. Kerro kumppanillesi, miltä haluat seksin tuntuvan

On helpompaa, kun kerrot kumppanillesi, miltä haluat sinusta tuntuvan seksin aikana kuin, että sinun täytyisi paljastaa omat fantasiasi. Mieti, mikä tunne sinulla liittyy fantasiaasi. Haluat ehkä tuntea itsesi halutuksi tai esimerkiksi alistetuksi? Kerro kumppanillesi, kuinka hän onnistuu siinä. Halutessasi voit myös jakaa koko fantasian, mutta älä jätä huomiotta tunteita sen takana, sillä ne ovat ne olennaisimmat.

2. Laita itsesi etusijalle

Älä ainoastaan miellytä kumppaniasi, vaan kerro myös, mitä sinä haluat. Myös sinä ansaitset tyydyttävän kokemuksen.

3. Käytä viikossa 15 minuuttia itsesi kiihottamiseen

Luo viikoittainen, 15 minuutin mittainen hetki, jolloin sinä ja kumppanisi sitoudutte kiihottamaan toisianne. Tämän ei edes kuulu johtaa joka kerta seksiin, vaan kyse voi olla ainoastaan kiihottavasta hetkestä. Noiden 15 minuutin aikana voitte muhinoida, ottaa suihkun yhdessä, katsoa pornoa tai lukea eroottista kirjaa.

4. Mieti mitä haluat ja mitä et halua sängyssä

Luo listat asioista, joista pidät sängyssä, joita haluaisit kokeilla ja niistä, jotka haluat jättää väliin. Ensimmäiseen kirjoita kaikki seksuaaliset asiat, joista tiedät pitäväsi. Tämän jälkeen tee lista niistä, joita olisit valmis kokeilemaan ja viimeiseksi lista niistä, jotka haluat ehdottomasti jättää väliin. Näiden kirjoittaminen auttaa sinua oppimaan mistä itse pidät ja missä sinun rajasi menevät.

5. Jaa fantasiasi

Keskustelkaa kumppanisi kanssa mieluisimmista fantasioistanne. Tämä lisää läheisyyttä välillänne ja auttaa teitä kumpaakin lähemmäs niitä asioita, joita haluatte kokeilla sängyssä. Useat pariskunnat huomaavat luottamuksen lisääntyvän heidän välillään, kun he jakavat intiimeimmät halunsa.

6. Käytä aikaa keskittyen seksuaalisiin muistoihin

Jos päässäsi pyörivät ainoastaan epäseksikkäät ajatukset kuten työ, lapset ja velvollisuudet, voi olla vaikeaa tuntea itsensä seksikkääksi. Voimaannuta itseäsi seksuaalisesti miettimällä niitä kertoja, kun tunsit itsesi erityisen seksikkääksi. Pyri tämän jälkeen tuntemaan samat tunteet kuinnoina hetkinä. Tämä auttaa mieltäsi oikeaan suuntaan ja samalla saat kehoosi mielihyvää aiheuttavia endorfiineja. Aivosi eivät nimittäin tiedä ajatteletko seksikkäitä ajatuksia vai koetko upeaa seksiä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: "Nainen saa orgasmin todennäköisemmin, jos kumppani on hauska ja itsevarma"

Kilpailut

Uusimmat