Stereotypiat naisten seksuaalisuudesta kumottiin: Naiset yhä miehekkäämpiä sängyssä

03.06.2013 21:15 - Reetta Haverinen

Miehetkö seksinnälkäisiä lirkuttelijoita ja naiset omaa halinallea kaipaavia romantikkoja? Luulot menevät nyt uusiksi, sillä uuden teorian mukaan naiset ovat yhtä viriileitä seksipetoja kuin miehetkin.

Kirjalija Daniel Bergnerin kirja What Women Want: Adventures in the Science of Female Desire kumoaa kaikki melkoisen yleisenä pidetyt käsitykset naisten seksuaalisuudesta.

Bergnerin mukaan yleisesti miesten seksuaalikäyttäytymiseen liitetyt käsitykset, kuten himokas seksi, useat petikumppanit ja rajut lakanaleikit, kuvaavat yhtä lailla naisten sukupuolikäyttäytymistä ja mielihaluja. Bergner pohjaa teoriansa tutkimukseen, jota varten hän haastatteli niin käyttäytymistieteilijöitä, psykologeja, seksologeja kuin tavallisia naisiakin.

Bergnerin teorian mukaan naiset eivät myöskään ole pariutumisen suhteen niin passiivisia kuin ollaan oletettu. Esimerkiksi eläinten keskuudessa urosta pidetään yleensä seksileikkien aktiivisena osapuolena. Mutta siinä missä urokset kokeilevat soidintanssillaan hurmata kumppaninsa sukupuoliyhteyteen, Bergner väittää, että myös naiset osaavat olla yhtä kovia lemmenleikkien alullepanijoita, varsinkin nykyään.

Bergnerin mukaan on myös täyttä tarua, että naiset olisivat yksiavioisuuteen taipuvaisempia kuin miehet. Eläinkunnassa uroksen tehtävä on lisääntyä mahdollisimman monen naaraan kanssa. Tämän vuoksi naisten sukupuolielämään liitettyjen stereotypioiden mukaan naiset eivät tahdo pomppia vuoteesta toiseen ja harrastaa seksiä monien kumppaneiden kanssa. Bergner kuitenkin väittää, että tämä on täysin harhaluuloihin pohjautuva stereotypia.

Näyttääkin siltä, että naiset ja miehet ovat jatkuvasti tasa-arvoisemmassa asemassa mitä sänkyhommiin tulee. Naiset toimivat vällyjen välissä yhä miehekkäämmin, mikä mahdollistaa aivan uudet kokeilut ja ulottuvuudet makuukammarin puolella monessakin kotitaloudessa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat