Kuva: Fotolia

Suomalaisparit kertovat Tinder-rakkaudesta: "Kummallakin piti olla toiset deitit"

11.03.2016 18:45 - Tarja Vilén

Moni pariskunta tapaa nykyään Tinder-deittisovelluksen kautta. Tässä 5 tositarinaa siitä, miten unelmakumppani onkin löytynyt Tinderistä.

Tinder-deittisovellus on saanut kritiikkiä ulkonäkökeskeisyydestä ja sen on sanottu tekevän deittailusta tai kumppanin vaihdosta jo liiankin helppoa. Moni pari on löytänyt sovelluksen kautta kuitenkin rakkauden. Tässä viisi suomalaisparin hellyttävää Tinder-rakkaustarinaa:

1. Ykkössuosikki alusta saakka

"Ystäväni puhui minut ympäri lataamaan Tinderin. Poikaystäväni kanssa tuli match heti kolmantena päivänä, keskustelunavaus oli muistaakseni "kaunis hymy". Hän oli alusta asti ykkössuosikkini: söpöin, eniten minun tyyliseni, paljon yhteisiä fb-kavereita ja parhaimmat jutut. Kahden viikon päästä menimme treffeille. Olin todella huonolla tuulella treffeille mennessäni, mutta sydämeni suli samantien. Erityisesti teki vaikutuksen se, että hän oli etuajassa paikalla odottamassa minua. Aika pian sovimme seurustelevamme ja muutimme yhteen 7 kuukauden seurustelun jälkeen. Nyt olemme olleet yhdessä reilun vuoden ja rakkaus kukoistaa." -Anna 33.

2. Ikärajan lasku auttoi

"Olen aika ujo ja tuntui, ettei baareista löydy kunnollisia miehiä. He etsivät joko yhdenyön juttuja tai olivat varattuja. Niinpä latasin Tinderin ja kävin treffeillä erilaisten tyyppien kanssa, mutta kukaan ei tuntunut oikealta. Tammikuussa kavereiden painostuksesta laskin Tinderissä alaikärajaa 29:ään, kun omanikäiset miehet (35-vuotiaat) tuntuivat liian aikuisilta. Meni ehkä päivä ja sieltä se match sitten viisi vuotta nuoremman Janin kanssa tuli. Jani oli liittynyt Tinderiin, koska vuorotyön vuoksi ei ehtinyt käydä ulkona. En minä tätä suunnitellut ja hän asui vielä Keravalla. Alusta asti jutut meni kuitenkin yksiin, huumori hersyi ja tuntui, että sehän on kuin miespuolinen minä. Viestittelimme noin kolmisen viikkoa ennen ensimmäisiä treffejä, joista en kertonut kenellekään. Ajattelin, että jotain vikaa tässäkin tyypissä varmasti on. Oltiin sovittu paikka, missä nähdään ja kävelin paikalle huppu päässä. Hän oli kuulemma tunnistanut minut jo kaukaa reippaan pomppivasta kävelytyylistä, vaikka ei ollut minua koskaan nähnytkään. Minua odotti hymyilevä mies. Ekat treffit kestivät yli kolme tuntia, juttu luisti ja nauru raikui. Vitsailtiin myös meidän ikäerosta ja hän jopa ihmetellen möläytti, että oliko minun nuoruudessa muka jo mäkkäreitä? Treffien päätteeksi hän kysyi suoraan, että vieläkö me nähdään? Melko rohkeaa! Vastasin myöntävästi ja kerrankin oikeasti tuntui siltä, etten malta odottaa. Myös toiset treffit kestivät ja kestivät. Huhtikuussa otin hänet mukaan synttäribrunssilleni, missä kaikki ihmettelivät, että kukas mies tuo on, kun en ollut hänestä kertonut. Vieraat esittivät vuorotellen itsensä ja hän vuorollaan ilmoitti ”mä olen ton poikaystävä”. Siinä meni monelta ruoka kurkkuun. Siitä se sitten lähti, kesällä Jani muutti luokseni ja nyt asutaankin jo uudessa, yhteisessä asunnossa." -Minna,35.

3. Kummallakin oli toiset treffit

"Tapasimme toukokuussa 2014 ja oikeastaan vähän sattumalta. Sattumalta siten, että kummallakin piti olla toiset deitit sovittuna sille päivälle.  Oli hyvin lähellä, että emme olisi koskaan tavanneet. En ehkä olisi siitä kuvien ja ihmisten virrasta osannut laittaa juuri hänelle viestiä. Olin nimittäin juuri päättänyt jättää Tinderin sivualalle, vaikka olin sen kautta tavannut joukon mukavia tyyppejä. Nykyisen tyttöystäväni omat deitit olivat peruuntuneet ja tilalle kaivattiin uutta deittiä. Hän päätyi laittamaan minulle viestiä. Jouduin aluksi kieltäytymään pyynnöstä omien deittieni vuoksi, mutta niidenkin peruunnuttua laitoin hänelle hyväksyvän viestin. Hirveän montaa viestiä ei ennätetty laittaa ennen varsinaista tapaamista. Ehdoton plussa oli se, että hän aloitti viestittelyn ja ehdotti kävelylenkkiä. Olin aikaisemmin tottunut käymään jopa kohtalaisen pitkiä viestittelyjä ennen deittejä, joten tapasin hänet aika rennoin fiiliksin ilman ennakko-odotuksia. Ehkäpä juuri sen takia varsinaiset deitit sujuivat todella hyvin. En tarkasti muista mistä juttelimme, mutta pitkän kävelyn jälkeen lopputuloksena sovittiin seuraavat deitit. Yhteisiä asioita ja tavoitteita löytyi paljon. Lopulta tapasimmekin jo seuraavana päivänä." -Lauri, 31.

4. "Pelotti, että tunne on yksipuolinen"

"Elettiin marraskuuta, pimeintä aikaa vuodessa ja eteen Tinderissä tuli hauskanoloinen, hymyilevä kaunis nainen, kaiken lisäksi kuvista päätellen löytyi yhteinen harrastus ja mahdollisesti elämänfilosofia. Painoin sydäntä. Muutama päivä myöhemmin Tinder ilmoitti uudesta matchista. Keskustelu lähti käyntiin omasta aloitteesta ja selkeästi huumoria ja hauskuutta oli ilmassa. Emme suorannaisesti sopineet treffeistä, vaan menimme yhdessä kiipeilemään, joka oli molemmille tärkeä harrastus. Alkuun tuntui, että suhde ehkä on vain kaverisuhde. Nähtiin usein ja pian aloin ihastumaan. En kuitenkaan uskaltanut tehdä aloitetta, sillä en saanut vastakaikua ja pelotti, että tunne on vain yksipuolinen. Lähdin ulkomaille kuukaudeksi lomailemaan. Tämän aikana viestiteltiin todella aktiivisesti, ja viesteihin ilmestyi sydämiä. Kuukauden viestittelyn jälkeen oli vihdoin paluulennon aika ja odotin todella paljon ihastukseni näkemistä. En tiennyt yhtään, mitä minulla on edessä. Paluulentoni oli myöhään ja olin ajamassa kotiin puolen yön aikoihin. Tässä vaiheessa vielä viestiteltiin ja mietittiin tulisinko hänen luokseen. Lopulta käännyin ja ajoin sinne. Kun hän avasi oven tiesin, että hän on minulle se oikea. Vietimme tästä yöstä lähtien jokaisen yön yhdessä ja rakkaus on syventynyt päivä päivältä ja on molemminpuolista. -Risto, 33.

5. Ensitreffit koiralenkille

"Pidin tinderprofiilia välillä kiinni ja välillä auki deittailufiiliksen mukaan. Itse halusin sopia melko nopeasti treffit pelkän kuvista tykkäilyn ja selailun sijaan. Nykyisen avopuolisoni profiilin löytyminen taisi tapahtua eräänä tylsänä alkusyksyn päivänä, jolloin avasin Tinderin uudestaan tauon jälkeen. Kuvat olivat söpöjä, mies siisti ja aktiivisen näköinen. Hänellä oli ihana hymy. Hänen kanssaan keskustelu luisti ja mies tuntui kiinnostavalta. Tästä seurasi ensitreffit, jotka sovimme koiranulkoilutuksen merkeissä. Ensimmäisten treffien jälkeen hän pyysikin jo toisille. Ensimmäisten treffien välillä oli viikko. Sen jälkeen treffailimme viikottain urheilun, sekä oleilun merkeissä ja marraskuun tienoilla jo melkein asuimme yhdessä. Olemme kummatkin avoimia, sosiaalisia, aktiivisia ja huumorintajuisia ihmisiä. Suhteessa viihtymisen ja sujuvan yhteiselon kannalta on mielestäni tärkeä seikka, että mielenkiinnonkohteet, arvomaailma ja tulevaisuudensuunnitelmat kohtaavat. Arki on luontevaa ja kumpikin meistä rakastaa ruoanlaittoa. En olisi osannut ajatellakaan silloin loppukesän aurinkoisena iltapäivänä Tinderiä selaillessa ja nachoja popsiessa, mihin ja millaisen tyypin kanssa päädyn. Päivääkään en vaihtais pois." -Anni, 22.

Lue myös: Tinder testaa uutta ominaisuutta: Ehdota kavereillesi kumppaneita

Kilpailut

Uusimmat