Tutkimus: joka viides naisista valmis pettämään, jos mies pihtaa

10.07.2013 21:45 - Laura Sulkava

Tutkimuksen mukaan erilaiset seksihalut tuovat ongelmia suhteeseen, mutta asiantuntijan mukaan niiden ei tarvitse olla suhteen loppu.

Saattaisi kuvitella, että suhteessa seksi paranee, kun oppii tuntemaan toisen. Tutkijoiden mukaan riski käydä päinvastoin on suuri.

- Suhde saattaa ajan kanssa muuttua rutiinimaiseksi ja kaivata hieman lisäpotkua, kertoo seksi- ja suhdeasiantuntija Joanna Coker

Tutkimuksen mukaan suhteen ensimmäisen kolmen vuoden aikana kahdella kolmesta naisesta seksihalut ovat vähenneet merkittävästi ja miehillä vastaavasti puolilla. Joka viides naisista olisi valmis pettämään, jos partneri ei ole seksuaalisesti yhtä aktiivinen.

Suurin syy seksihalujen laskuun on sekä naisilla että miehillä jännityksen puute makuukammarissa. Muita tutkimuksessa selvinneitä syitä olivat kiire, lapset ja fyysisen vetovoiman puute.

- Erilaiset seksihalut eivät tarkoita automaattisesti sitä, että suhde olisi ohi. Usein tilanne on väliaikainen johtuen esimerkiksi stressistä tai työkiireistä, Coker jatkaa

Tutkimuksen positiivinen puoli löytyy kommunikaatiosta. Kolmasosa vastanneista kertoi saaneensa erilaisista seksihaluista puhumalla ratkaisun tilanteeseen.

 - Pidä huolta, että suhteessa riittää laatuaikaa kahden kesken sekä vaikeuksista voidaan puhua avoimesti, jotta molemmat voivat tukea toisiaan, neuvo Coker

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat