Ujostuttaako? Näin vältät kiusalliset hiljaisuudet ensitreffeillä

16.11.2013 10:15 - Katariina Näreaho

Vaikeneminen on kultaa, mutta ei välttämättä ensitreffeillä. Jotta välttäisit kiusalliset hiljaisuudet kynttiläillallisilla, kannattaa lukaista seuraavat vinkit.

1. Jos olet ujo ja pelkäät joutuvasi sanattomaksi, järjestä treffit, joissa hiljaisia hetkiä ei tule. Tehkää jotakin yhdessä, menkää vaikka seinäkiipeilemään, pelaamaan jääkiekkoa tai keilaamaan.

2. Esitä kysymyksiä. Jos hiljaisuus alkaa vallita treffejänne, tiedustele häneltä esimerkiksi hyviä muistoja lapsuudesta. Kysymyksistä ja vastauksista voi kehkeytyä kunnollinen ja syvä keskustelu. Pidä aiheet kuitenkin keveinä.

3. Jotta saisit aikaan keskustelua, älä kysy kyllä/ei-kysymyksiä. Anna treffikumppanillesi mahdollisuus vastata kokonaisin lausein. Näin sinun on helpompi osallisuta juttuun mukaan.

4. On myös tärkeä kuunnella, eikä vain kuulustella. Näytä myös kiinnostuneelta, nyökkäile ja myötäile. Tämä kannustaa häntä kertomaan lisää.

5. Jos omaat mielestäsi hyvän huumoritajun, laukaise kiusallinen hiljaisuus vitsillä. Ole kuitenkin valmis nauramaan tilanteelle ja itsellesi, jos vitsi ei toimikaan. Riskialtis yritys saatetaan palkita.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat