8 asiaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi käytettyä hääpukua

12.04.2015 20:15 - Henna Koste

Kierrättäminen kannattaa, kunhan muistat olla tarkkana.

Hääpuku on suuri investointi. Onneksi rahaa voi säästää huomattavasti, jos ostaa puvun käytettynä. Varmista myyjältä kuitenkin seuraavat asiat ennen ostopäätöstä.

1. Kysy miten puvun omistaja on huoltanut mekkoa. Toivottavasti hän on käyttänyt mekon ammattilaisen huollettavana pesulassa. Kotikonstit voivat tehdä arvokkaalle puvulle vain hallaa. Voit myös kysyä millaisessa ympäristössä häät olivat, niin saat paremman käsityksen mitä puku on jo kokenut.

2. Varmista myyjän luotettavuus. Jos hän myy pukua esimerkiksi nettihuutokaupassa, katso hänen aiemmin saamansa palaute. 

3. Onko mekko oikean kokoinen? Onko teillä sama käsitys kokomerkinnöistä ja mitoista? Kokolappu ei välttämättä kerro paljoa, jos myyjä on tehnyt mekkoon muutoksia. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sovittaa mekkoa ennen ostopäätöstä, pyydä tarkat mitat.

4. Selvitä kuuluvatko postikulut hintaan. Neuvottele myös palautusmahdollisuudesta, jos puku ei ole sopiva.

5. Pelkäätkö huonoa onnea? Taikauskoinen voi kysyä myyjältä, miten heidän rakkaustarinalleen kävi. 

6. Pyydä myyjältä alkuperäinen kuitti. Silloin näet pitävätkö hänen tarinansa hinnasta paikkaansa. 

7. Kysy kuuluuko morsiuspukuun asusteita. Joidenkin mekkojen mukana tulee esimerkiksi vyötärönauha, ja haluat varmasti kaikki pukuun kuuluvat osat.

8. Netti-ilmoituksessa saattaa komeilla kuva uudesta hääpuvusta. Pyydä myyjältä tuoreita kuvia tai esittelyä skypen välityksellä.

Lue myös: Morsiamet: 10 painavaa syytä jättää häädieetti väliin

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat