Kuva: Fotolia

Viisi asiaa, jotka onnelliset pariskunnat jättävät omaan arvoonsa

08.07.2016 17:15 - Pauliina Jokinen

Onnellisen parisuhteen salaisuus on antaa välillä asioiden olla.

Joskus on hyvä vain unohtaa ja antaa asioiden olla, eikö? Ainakin parisuhdeasiantuntijan mukaanonnellisimmat pariskunnta ovat lahjakkaita unohtajia, jotka eivät ole turhan tarkkoja siitä, kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä.

- Toisinaan täytyy valita onnellisuuden ja oikeassa olemisen väliltä, tohtori Claudia Six muistuttaa.

Sen sijaan, että muistelisi menneitä, kannattaa suunnata katseensa tulevaan ja priorisoida energiansa siihen.

Parisuhdeasiantuntija jakoi viisi asiaa, jotka onnelliset pariskunnat jättävät omaan arvoonsa.

1. Kumpi tekee enemmän

”Onnelliset pariskunnat toimivat tiiminä. He eivät jumitu pikkuasioihin, kuten kumpi täytti tiskikoneen eilen ja kumpi osti ruoat viimeksi. Heillä on yhteinen päämäärä ja he ymmärtävät tekevänsä yhdessä töitä sen eteen, että heillä olisi paras mahdollinen elämä."

2. Menneisyys

”Usein parisuhteissa vertaamme nykyistä onneamme menneisiin aikoihin. Se voi johtaa epävarmuuteen ja estää menemästä suhteessa eteenpäin. Jos haluaa olla todella nauttia hetkestä ja pysyä onnellisena jatkossakin, kannattaa menneisyydestä päästää irti."

3. Jatkuva yhteydenpito

”Ihmisillä oli onnellisia parisuhteita ennen kännyköitä ja tekstiviestejäkin. Teillä on enemmän puhuttavaa, kun ette ole jatkuvasti yhteydessä toisiinne päivän aikana. Kun olette yhdessä, sulkekaa muu maailma ulkopuolelle ja antakaa toisillenne aikaa."

4. He eivät kerro huonoja vitsejä

”Vitsailu suhteen laadulla tai toisen ominaisuuksilla ei kuulu onnellisen pariskunnan tapoihin. Liian usein kerrotut ikävät vitsit saattavat olla pian todellisuutta, jos toinen ei enää jaksakaan nauraa.”

5. Yksityisyyden tarve

”Olkaa läpinäkyviä toisillenne. Ei ole syytä piilotella toiselta asioita ja luoda epäluottamusta. Toisen luottamusta ei kannatakaan kyseenalaistaa, ellei kumppanisi ole antanut aihetta siihen.”

Lue myös: Onko seksistänne tullut tylsää? Lue parisuhdetta piristävät vinkit

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat