Kauniit naiset vievät miestä kuin pässiä narussa - jopa vedättäminen onnistuu

08.07.2015 16:45 - Senni Loikala

Puoleensavetävä ulkonäkö todella sokaisee miehet, sillä naiset pystyvät tutkitusti käyttämään viehätysvoimaansa hyväkseen.

Hyvännäköiset naiset pystyvät käyttämään hyväkseen viehättävää ulkonäköään miesten kanssa, todistaa tuore kiinalaistutkimus. Sen mukaan miekkoset hyväksyvät puoleensavetävien naisten epäreilut tarjoukset, kun taas muiden epärehellisyyttä ei katsota yhtä usein läpi sormien.

Kuinka tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistui noin 20 miestä, jotka olivat iältään 18-26-vuotiaita. Heille näytettiin kuvia 300:sta naisesta, joiden ulkoisia ominaisuuksia oltiin aiemmin arvioitu viehättävyyden perusteella.

Seuraavaksi miehille näytettiin vain yhden naisen kuvaa ja heiltä kysyttiin, hyväksyisivätkö he tämän tekemän epäreilun tarjouksen, joka söisi kolon miehen lompakkoon. Tutkijat mittasivat samalla miesten reaktioiden nopeutta ja aktiivisuutta aivoissa.

Tulokset osoittivat, että miehet hyväksyivät useammin puoleensavetäviksi arvioitujen naisten tekemät epäreilut tarjoukset kuin muiden. He myös reagoivat nopeammin kauniiden naisten kohdalla ja aivoissakin oli enemmän aktiivisuutta.

Todellisuus erikseen

Syyt ulkonäön sokaisevaan voimaan ovat yhä auki, mutta tutkijat uskovat niiden johtuvan alitajuntaisista prosesseista.

Tärkeää on kuitenkin huomioida, etteivät tutkimuksen miehet nähneet yhtäkään naista elävässä elämässä. Kuvien perusteella ulkonäkö voi vetää suurempaa roolia kuin tosielämässä, jossa tunnetaan myös sanonta: "Moni kakku päältä kaunis."

Lue myös: Pienet eleet paljastavat, kun toinen valehtelee - ekspertti kertoo kikkansa

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat