Kuva: Fotolia

8 "lapsellista" asiaa, joita jokaisen tulisi tehdä edelleen

06.08.2016 13:15 - Emma Ylistalo

Lapsilta kannattaa ottaa oppia, jos elämästään haluaa tehdä hauskempaa.

Muistatko kuinka suhtaudut elämään lapsena? Varmaankin aika eri tavalla kuin nykyään. Meidän kannattaisi kuitenkin välillä yrittää suhtautua elämään samalla tavalla kuin nuorempina. 

Lue alta kahdeksan asiaa, jotka kuuluvat olennaisena osana lasten elämään, mutta jotka vanhemmiten unohtuvat helposti. Lisäämällä näitä elämääsi, teet siitä varmasti hauskempaa ja jännittävämpää. 

1. Ole utelias

Ota aikaa asioille ja hidasta. Yritä katsoa asioita uudesta perspektiivistä ja pyri olemaan utelias. Se voi opettaa sinulle paljon uutta. 

2. Säilytä seikkailunhalu

Välillä kannattaa astua ulos omalta mukavuusalueelta ja kokeilla jotain aivan uutta. Mieti jälkikäteen mitä opit kyseisestä kokemuksesta. 

3. Ota riskejä 

Mitään vaarallista ei tietenkään kannata lähteä kokeilemaan. Mutta pysähdy miettimään, milloin viimeksi teit jotain ilman, että suunnittelit kaiken loppuun asti. Mitä jos lähtisitkin esimerkiksi spontaanille yllätysvierailulle ystävän luo?

4. Elä hetkessä 

Oli kyse melkein mistä tilanteesta tahansa, lapset elävät hetkessä, eivätkä murehdi tulevaa. Mitä jos ottaisit oppia tästä ja keskittyisit siihen, mitä tapahtuu juuri tällä hetkellä?

5. Leiki enemmän 

Leikin tarkoitus on pitää hauskaa, rentoutua, olla luova, oppia uusia taitoja ja tutustua. Etsi mahdollisuuksia tehdä asioita niin, että ne sisältäisivät enemmän kyseisiä asioita. Kuinka voisit esimerkiksi lähestyä ongelmaa töissä vähän leikkimielisemmin?

6. Nuku päiväunia

Tässä meidän kannattaisi ottaa mallia maista, joista vietetään siestaa. Pieni lepohetki päivällä tekee varmasti hyvää. Jos et pysty nukkumaan kesken työpäivän, sulje silmäsi edes 10 minuutin ajaksi tai tee pieni kävelylenkki. Lyhyt hetki pois kiireisestä toimistosta piristää kummasti.

7. Päästä luovuutesi valloilleen 

Etsi oma tapasi olla luova, oli se sitten piirtäminen, maalaaminen, tanssiminen tai rakentaminen. Näin teet maailmasta varmasti värikkäämmän ja iloisemman paikan. 

8. Esitä paljon kysymyksiä 

Aikuisena sitä usein kuvittelee tietävänsä vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Emme esimerkiksi uskalla myöntää työpaikalla, ettemme tiedä jotain, jotta emme vaikuttaisi tyhmiltä. Toisinaan kuitenkin oppii paljon enemmän kyselemällä. 

Lähde: Your Tango

Lue myös: Älä anna pelon hallita elämääsi - 4 askelta, jotka auttavat sinut eroon tunteesta

Kilpailut

Uusimmat