Kuva: Fotolia

Punaviini ja suklaa ehkäisevät ryppyjä - maltti on hyvä pitää mukana

09.11.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Tutkijat pitävät löydöstä merkittävänä.

Hyviä uutisia niin punaviinin kuin suklaankin ystäville. Uuden tutkimuksen mukaan niin punaviini kuin suklaa sisältävät ainesosia, jotka auttavat elävöittämään vanhempaa DNA:ta. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että ihoon ei muodostu ryppyjä niin helposti. 

Tutkijoiden mukaan ainesosa teki ihmeistä vanhemmille soluille, jotka alkoivat käyttäytymään kuin nuoret solut. Kun ihminen vanhenee, solut eivät pysty korjaamaan tai lisääntymään samalla vauhdilla, The Sun-julkaisu uutisoi. 

Tutkijat löysivät niin punaviinistä, suklaasta, viinirypäleistä ja mustikoista yhdisteitä, jotka pystyivät nuorentamaan solua ratkaisevasti. 

Yksi tutkijoista, Eva Latorre kertoi julkaisulle, että hän ei meinannut uskoa löydöstä ensin todeksi. 

- Kun näin solujen nuortumisen, en meinannut uskoa silmiäni. Iäkkäät solut näyttivät hetkessä samoilta kuin nuoremmat. Se oli kuin taikaa, Eva Latorre kertoi. 

Tämä tarkoittaa hyviä uutisia niin terveyden kuin nuorena näyttämisen kannalta. Usein vanhempana soluja ei muodostu enää samalla vauhdilla kuin entisiä kuolee. Kehossa on kuitenkin varalla soluja, mutta ne ehtyvät hiljalleen ihmisen ikääntyessä. Varastojen ehtyessä myös vastustuskyky heikkenee. 

Maltti kuitenkin kannattaa pitää mukana punaviinin ja suklaan syömisessä, koska esimerkiksi alkoholilla on monia terveyshaittoja, jos kulutus kasvaa liialliseksi. 

Lue myös: Punaviini tehostaa hedelmällisyyttä - määrällä on kuitenkin väliä

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat