Kuva: Fotolia

Punaviini tehostaa hedelmällisyyttä - määrällä on kuitenkin väliä

30.10.2017 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tässäkin tapauksessa tärkeintä on määrä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset, jotka nauttivat viikossa lasillisen punaviiniä, ovat muita hedelmällisempiä. Tutkijoiden mukaan tämä saattaa johtua viinin sisältämistä antioksidanteista.

Punaisissa viinirypäleissä, kaakaossa ja mustikoissa on kaikissa molekyylejä, jotka tunnetaan siitä, että ne suojaavat soluja stressiltä. Tämä saattaakin osaltaan selittää kyseisen tutkimustuloksen.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimuksessa oli mukana 135 naista, jotka olivat iältään 18 ja 44 ikävuoden välillä. Heidän tuli tutkimuksen aikaan pitää alkoholipäiväkirjaa, johon he kuukauden ajan kirjoittivat juomansa alkoholiannokset. Kuukauden aikana tutkijat myös tekivät muutamia ultraäänitutkimuksia, joissa selvitettiin naisten elävien munasolujen määrä.

Tulosten mukaan naisilla, jotka nauttivat säännöllisesti punaviiniä, oli muita enemmän munasoluja. Mielenkiintoista oli se, että tähän tulokseen eivät vaikuttaneet edes ikä.

Tutkimustulos ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lapsia harkitsevan kannattaisi nauttia punaviiniä päivittäin. Tutkijoiden mukaan hyödyt oli nähtävillä vain naisilla, jotka nauttivat kuukaudessa 4-5 lasia.

- Tutkimustulos on mielenkiintoinen, mutta pieni osallistujamäärä tekee sen, että tällä ei vielä ole tilastollista merkitystä, tutkijat kertovat.

Lue myös: Auttaa laihtumaan, tekee onnelliseksi - 5 loistavaa syytä juoda lasillinen punaviiniä

Lue myös: Miksi viiniannoksen koko on 12 cl? Asiantuntija vastaa

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat