Aamukuntoilulla hurjasti terveysvaikutuksia - lue suurimmat

01.06.2013 11:15 -

Moni kokee syvää vastenmielisyyttä pistää herätyskello soimaan muutamaa tuntia aiemmin kuin olisi pakko. Aamukuntoilussa on kuitenkin hyviä puolia, jotka takaavat onnistuneen loppupäivän.

Töistä päästyään ihmiset haluavat usein rentoutua kotisohvalla pitkän ja raskaan päivän jälkeen, ja tuolloin kotisohvan kutsu saattaa voittaa kuntoilumotivaation. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka kuntoilevat aamuisin ennen töihin lähtöä, pitävätkin kuntoilurutiineistaan paremmin kiinni.

Ihmisen herätessä kehossa olevat hormonit, kuten adrenaliini, kohoavat ja laittavat sydämen lyömään tiheämmin. Tästä johtuen aamukuntoilulla on tehokas vaikutus verenkierron paranemiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Kuntoilulla on huomattu olevan myös parantava vaikutus ihmisen keskittymiskykyyn  ja loogiseen ajatteluun jopa kymmenen tunnin ajan. Tästä syystä kuntoilua kannattaisi harrastaa aamuisin, jotta ihminen saisi siitä täyden hyödyn irti esimerkiksi työprojekteissaan.

Aamukuntoilun ansiosta aineenvaihdunta kiihtyy, jonka vuoksi myös kalorit palavat tehokkaammin loppupäivän ajan. Treenaaminen vapauttaa mielihyvää tuottavaa endorphiinia, jonka ansiosta päivä sujuu energisemmin ja mieliala on koholla arjen haasteiden keskellä.

Varoituksen sana kuitenkin niille, joilla on ollut sydänvaivoja. Aamulla kuntoilu voi johtaa voimakkaisiin rintakipuihin tai pahimmassa tapauksessa sydänkohtaukseen. Tästä syystä kannattaa aina jutella lääkärin kanssa ennen kuntoilua.

Lähde: Daily Health Post

Kilpailut

Uusimmat