Maailmanlaajuinen tutkimus paljastaa parhaan tavan näyttää nuoremmalta

09.06.2013 15:15 -

Elämäntavoilla on huikea vaikutus ulkonäköön. Uunituoreeseen tutkimukseen osallistui 585 naista Englannista, Kiinasta ja Espanjasta. Tuloksista selvisi, että epäterveelliset elintavat vanhentavat ulkonäköä jopa yli kymmenellä vuodella.

Kahdeksan vuoden ajan kestäneessä tutkimuksessa olivat mukana 45-75-vuotiaat brittinaiset, 30-70-vuotiaat espanjalaisnaiset ja 25-70-vuotiaat kiinalaisnaiset.

Tutkimuksen johtoryhmään kuulunut tohtori Andrew Mayes kertoo, että geenit vaikuttavat noin 50 prosenttia siihen miten ulkonäkömme rapistuu iän myötä, mutta miehelle tuli silti täytenä yllätyksenä tutkimuksen tulos, jossa epäterveelliset elämäntavat vaikuttivat 33 prosentin osuudella valjuun ulkonäköön.

- Olimme hämmästyneitä, että luku oli noinkin suuri. Tutkimme laajoja ikäryhmiä ja monia kansallisuuksia, joista pystyi vetämään johtopäätöksen, että ulkonäön rapistuminen epäterveellisten elintapojen takia on universaali-ilmiö iästä riippumatta, Mayes kertoo.

Tutkimuksessa kyseltiin naisilta auringonoton määrästä, päihteiden käytöstä, syömistavoista ja hammashygieniasta. Lisäksi naisten tuli arvioida toistensa kuvia.

- Naiset, joiden elintavoissa oli toivomisen varaa, arvioitiin yleisesti noin 10,4 vuotta oikeaa ikää vanhemmaksi. Vertasimme tuloksiamme plastiikkakirurgien arvioimiin lukuihin, joiden mukaan erinäisillä leikkauksilla saadaan ihminen näyttämään noin kahdeksan vuotta nuoremmalta. Toisin sanoen terveet elämäntavat ovat tehokkaampia nuoren ulkonäön ylläpitämisessä, kuin yksikään plastiikkakirurginen toimenpide, Mayes painottaa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat