Sano ei sipseille ja irtokarkeille - katso vinkit terveellisiin leffaherkkuihin

18.09.2015 22:15 - Reetta Haverinen

Elokuvailtana olohuoneen tarjoiluastiat voi täyttää muillakin herkuilla kuin sipseillä ja irtokarkeilla.

Viikonloppu tietää monien ihmisten kohdalla sarjamaratoneja ja leffaelämyksiä sekä kotisohvan pehmeydestä nauttimista. Tv-elämykset eivät kuitenkaan ole mitään ilman kunnollisia herkkuja, joilla kattaa olohuoneen pöytä. Varsinkin sipsit, popcornit ja irtokarkit ovat suosittuja naposteltavia, kun on aika istahtaa ruudun ääreen.

Usein dieettaajat saavat kuitenkin katsella murheellisina vierestä, kun muut lappavat herkkuja poskeensa, sillä yleensä olohuoneen napostelukulhot pitävät sisällään varsin kaloripitoisia tuotteita. Leffan ääreen voi kuitenkin istahtaa myös muiden kuin sipsi- ja karkkikulhojen kanssa. Alle olemme koonneet vinkkejä, joita saa napostella tv:n ääressä hyvällä omalla tunnolla:

Vihannestikut

Kurkku-, porkkana-, paprika-, kukkakaali-, ja parsakaalipalat ovat oivia leffaeväitä. Vielä kun asetat vihanneskulhon viereen astian kermaviilidippiä, saattavat monet vannoutuneet sipsifanitkin vaihtaa perunalastunsa porkkanatikkuihin ja dippikastikkeeseen.

Lehtikaalisipsit

Myös sipsejä voi valmistaa terveellisesti. Esimerkiksi rapeita, kotitekoisia lehtikaalilastuja saa nauttia hyvällä omalla tunnolla.

Katso ohje lehtikaalisipseihin artikkelistamme täältä.

Pähkinät ja mantelit

Pähkinät ja mantelit sisältävät paljon hyviä ravintoaineita ja ne myös pitävät nälän voitolla korkean proteiinipitoisuutensa vuoksi. Nauti näitä herkkuja kuitenkin maltillisesti, sillä ne sisältävät terveellisyydestään huolimatta paljon energiaa.

Valmista itse herkullisia kanelimanteleita. Löydät mantelireseptin täältä.

Banaanijäätelö

Jäätelöpurkki on kuin tehty sarjamaratoneja varten: kansi vain pois ja herkku on valmis lusikoitavakasi suoraan suuhun. Jos kuitenkin haluat nipistää kaloreista, ei sinun kannata napata kainaloosi tuplatoffeesuklaaherkkujäätelö-purkkia.

Jos kaipaat kylmää, lusikoitavaa jälkiruokaa, joka ei sisällä paljon kaloreita, kannattaa sinun testata banaanijäätelöä. Jäätelö valmistetaan nimensä mukaan banaanista. Muita ainesosia herkku ei sisällä. Löydät ohjeen jäätelöön tästä.

Bataatti- tai lantturanskalaiset

Jos pidät ranskalaisista, kannattaa sinun valmistaa kotonasi näitä suolaisia herkkuja, mutta bataatti- tai lanttuversiona. Kotona tehtyjen ranskalaisten suolaisuutta ja rasvaisuutta voit säädellä itse, joten voit tehdä herkuista halutessasi niin kevyitä kuin tahdot.

Löydät bataattiranskalaisten ohjeen täältä ja lantturanskalaisten ohjeen täältä.

Pitsa

Pellillinen tätä Italiasta kotoisin olevaa herkkua kruunaa perjantain kuin perjantain. Muista kuitenkin, että myös pitsasta voi tehdä terveellisen.

Löydät tästä artikkelistamme vinkkejä, kuinka voit täyttää pitsasi kevyesti.

Terveellinen smoothie

Iso lasillinen smoothieta, jota koristaa paksu pilli, on oiva herkku ruudun ääreen. Tuoreista hedelmistä ja vihanneksista valmistettu tehojuoma voittaa kirkkaasti niin maullaan kuin ulkonäölläänkin tavalliset soodat ja suklaapirtelöt.

Katso täältä ravintorikkaan viherpirtelön ohje.

Hedelmäviipaleet

Kulhollinen omenoita, appelsiineja ja päärynöitä katoaa hetkessä parempiin suihin olohuoneen pöydältä. Hedelmien kuoriminen ja viipaloiminen vaatii viitseliäisyyttä, mutta herkut palkitsevat sinut maullaan.


Lue myös: Muuta ruokavaliosi puhtaammaksi - 5 täsmävinkkiä

Kilpailut

Uusimmat