Kuva: Fotolia

Bikinikausi tulee! Katso täsmävinkit onnistuneeseen sheivaukseen

08.05.2016 09:00 - Anniina Ojutkangas

Karvanpoisto on varsinainen taiteenlaji. Lue, miten saat mahdollisimman sileän lopputuloksen ja vältät ikävät punaiset näppylät.

Kesä ja rantakelit ovat kohta taas täällä!

Säärien, kainaloiden ja intiimialueiden sheivaukseen alkaa kiinnittämään enemmän huomiota, kun sileitä sääriä alkaa vilahdella katukuvassa.

Ihokarvoista pääsee eroon monella tavalla, mutta nopeinta ja helpointa on ajella karvat kotona perinteisellä ihokarvahöylällä eli sheiverillä.

Voice.fi kokosi vinkit, miten saat sileät sääret ja siistin bikinirajan kotikonstein.

Puhdista ja valmistaudu

Poista karvoja aina vain puhtaalta iholta.

Karvojen ajelu on kätevintä tehdä suihkun yhteydessä. Samalla kun peseydyt, lämmin vesi ja mieto pesuneste pehmittävät ihoa, ja bakteerit huuhtoutuvat pois.

Sileimmän lopputuloksen saat, kun kuorit sheivattavan alueen ennen ajelua kuorinta-aineella.

Valitse sopivat tuotteet

Älä kuivaa sheivattavaa aluetta, sillä iho ärtyy vähemmän, kun iho on kostea.

Pelkkä vesi ei kuitenkaan riitä, vaan sheivaukseen tarkoitetut aineet, kuten geelit ja vaahdot, suojaavat ihoa terien mekaaniselta ärsytykseltä. Niissä on myös iholle sopiva pH-arvo, toisin kuin esimerkiksi saippuassa. Monet aineet sisältävät myös ihoa rauhoittavia ainesosia.

Etenkin herkkä bikiniraja kannattaa ajella intiimialuelle tarkoitetun erityisen hellävaraisen ja hajusteettoman geelin avulla. Parhaiten kaikessa sheivauksessa toimii kirkas geeli, jonka läpi näet ajeltavan ihon muodot koko ajan.

Vain terävällä höylällä

Onhan ihokarvahöyläsi terävä? Kun höylä ei enää liu’u iholla tasaisesti, kannattaa siihen vaihtaa uusi terä.

Jos sheiveri on virunut kaapissa jo useita pitemmän aikaa, etkä ole puhdistanut sitä terien väliin jääneistä karvoista joka käyttökerran jälkeen, on aika vaihtaa uusi ja puhdas terä.

Jos sheivaat lähes päivittäin, on terä hyvä vaihtaa noin kerran viikossa.

Tekniikka kuntoon

Älä tee sheivausta kiireessä.

Säärten ajelussa pitkät tasaiset vedot antavat paremman lopputuloksen kuin lyhyet ja nykivät vedot. Karvan kasvusuuntaan sheivaaminen on iholle lempeämpää, mutta joidenkin mielestä vastakarvaan höyläämällä saa sileämmän lopputuloksen.

Kainaloissa karvaa kasvaa kahdesta suunnasta, joten herkkä kainalon iho on hyvä ajella varovasti eri suunnista keskikohtaa kohti.

Intiimialueen siistimiseen voi ottaa avuksi peilin, jos terän ja herkkien paikkojen läheisyys jännittää.

Muista jälkihoito

Kun olet sheivannut kaikki haluamasi alueet, valele iholle rauhoittavaa kylmää vettä, joka sulkee ihohuokoset.

Taputtele iho kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä, ja viimeistele se viilentävällä after shave -tuotteella. Näin vältät punaiset näppylät, joita voi joskus ilmestyä iholle sheivauksen jälkeen.

Karvat alkavat joskus kasvaa sisäänpäin, mutta sen voi estää siihen tarkoitetuilla tuotteilla. Karvankasvua estävät  tuotteet kuorivat ihon pintakerrosta, ja ohjaavat karvaa kasvamaan luonnolliseen suuntaan.

Lue myös:

Mies, sheivaa itsesi kesäkuntoon

Näin Suomi sheivaa - Suuren sheivauskyselyn tulokset

Kilpailut

Uusimmat