Kuva: Fotolia

Näin Suomi sheivaa - Suuren sheivauskyselyn tulokset

16.05.2016 10:00 - Anniina Ojutkangas

Voice.fi järjesti kevään aikana Suuren sheivauskyselyn lukijoilleen. Kyselyyn osallistui yhteensä lähes 2500 naista ja miestä.

Melkein kaikki sheivaavat

Karvojen ajelu on hyvin yleistä. Kyselyyn vastanneista naisista 99% ja miehistä 78% sheivaa ainakin jotain aluetta kehostaan.

Naiset sheivaavat eniten kainaloitaan (33%) ja sääriään (33%). Kolmanneksi eniten ajellaan intiimialueen karvoitusta (32%).

Sheivaavista miehistä 55% ajelevat intiimialueitaan. Kainaloitaan siistii 37% miehistä, mutta sääriään ajelee vain murto-osa, viisi prosenttia. Muita kehon alueita, kuten rintakarvoja, ajaelee kolme prosenttia kyselyyn osallistuneista miehistä.

Käsikarvoja ajellaan sekä miesten että naisten keskuudessa, etenkin kesäisin. Muutama vastannut kertoi sheivaavansa koko kehonsa kaiken karvoituksen.

Punaisia pilkkuja ja kutinaa

Monella sheivaus ei mene niin kuin Strömsössä. Tylsä terä sheiverissä tai vääränlainen sheivausaine voi aiheuttaa sheivatulle alueelle punaisia pilkkuja tai epämiellyttävää kutinaa.

Neljännes kyselyyn vastanneista naisista oli kokenut jonkinlaista ihoärsytystä sheivauksen yhteydessä tai sen jälkeen. Sisäänpäin kasvavista karvoista oli kärsinyt 14 prosenttia.

Sheivauksesta ärtyneestä, kuivuneesta tai kutisevasta ihosta oli kokemusta melkein kaikilla karvojaan ajelevilla miehillä, 93 prosentilla vastanneista. Punaisia pilkkuja ja sisäänpäin kasvaneita karvoja oli sen sijaan ilmaantunut vain muutamalle prosentille miehistä.

Tärkeä jälkihoito

Eräs kyselyyn vastannut kertoi, ettei saa koskaan tarpeeksi sileää lopputulosta. Toinen vastasi saavansa pieniä vuotavia haavoja, ja parilla henkilöllä sheivauksen tuloksena puhkesi ikäviä finnejä.

Optimaalisen sheivaustuloksen saa, kun valmistautuu siihen huolella, pitää huolta puhtaista ja terävistä välineistä, ja käyttää oikeita tuotteita ennen ja jälkeen sheivauksen.

Lue, miten saat optimaalisen sheivaustuloksen: 

Bikinikausi tulee! Katso täsmävinkit onnistuneeseen sheivaukseen

Lue myös: Mies, sheivaa itsesi kesäkuntoon

Kilpailut

Uusimmat