Kuva: Fotolia

Eikö seksi kumppanin kanssa houkuta? Lue ammattilaisten vinkit ja varoitukset

08.10.2016 22:15 - Karoliina Kotala

Tutkimuksen mukaan seksi on yksi merkittävimmistä tekijöistä, joka saa pitkän suhteen kukoistamaan, eikä ihme, että se toisinaan aiheuttaakin päänvaivaa.

Seksi on iso osa suhdetta ja se voi vaikuttaa suhteeseen pahimmillaan hyvinkin negatiivisesti. Mitkä ovat pariskuntien yleisimpiä pohdintoja ja erheitä seksiin liittyen ja miten ne ovat korjattavissa? 

Erhe 1: Uskotte tarvitsevanne treffi-illan kahdestaan saadaksenne jälleen yhteyden 

Jos viime kerrasta on jo liikaa aikaa tai yhteinen aika tuntuu olevan kortilla, sopii moni pariskunta treffi-illan, jolloin yhdessä käydään vaikkapa elokuvissa, syömässä tai lasillisella. Vaikka idea onkin hyvä, luo se melkoiset paineet rakastelulle ja usein raskaan viikon jälkeen kotiin päästyä haaveissa onkin ainoastaan kaatua sänkyyn nukkumaan. 

Sen sijaan jääkää kumppanin kanssa kotiin kahdestaan ja harjoitelkaa "suunniteltua spontaaniutta". Se on hyvä tilaisuus olla lähekkäin ja nauttia toisesta. 

Erhe 2: Kieltäydyt seksistä, koska et ole "sillä tuulella" 

Arki voi olla toisinaan kiireistä ja stressaava ja usein tuntuu, ettei seksiin vain ole energiaa. Mutta jos jäät odottamaan rakastelulle hetkeä, jolloin aikaa on paljon ja olet erityisen innoissasi, voi rakastelu siirtyä kauas tulevaisuuteen. Usein naisilla himot heräävät vasta esileikin aikana, ei sitä ennen, joten seuraavan kerran, kun kumppanisi lähestyy sinua sillä mielellä, lähde ideaan mukaan. Melko varmasti et kadu päätöstä, vaikka aluksi et olisikaan kiihottunut. Seksuaalinen kontakti kumppaniisi lisää läheisyyden tunnetta ja vahvistaa suhdetta. Lisäksi se vapauttaa mielihyvähormoneja ja vähentää stressiä. 

Erhe 3: Seksi on aina samanlaista 

Ajan saatossa moni pariskunta oppii tuntemaan paikat ja hyväilytavat, jotka toimivat kumppanilla ja jos tietyt keinot takaavat toiselle nautinnon, ei niistä kannata luopua. Osa pareista kuitenkin toistaa samoja rutiineja sängyssä, vaikka ne eivät edes erityisemmin miellytä toista ja silloin kannattaakin miettiä kuviot uusiksi.  Valitse esimerkiksi yksi päivä viikosta, jolloin puhutte rakastelustanne. Kerro kumppanillesi kolme asiaa, joita arvostat hänen rakastelutavoissaan ja nimeä yksi asia, jota toivoisit seksiinne. Anna kumppanin kertoa samat asiat. 

Erhe 4: Murehdit siitä, onko seksinne sellaista kuin pitäisi olla 

Ympäristömme on tänä päivänä täynnä seksiä muun muassa televisioviihteen muodossa ja toisinaan parit murehtivat onko heidän seksinsä riittävää. Seksin ei kuitenkaan kuulu olla kuin pornoa ja tosielämässä se on toisinaan kömpelöä ja vaatii harjoittelua. Kannattaakin siis olla oma itsensä, kuunnella itseään ja kumppaniaan, pohtia omia mielihalujaan ja löytää itsevarmuus. 

Erhe 5: Ette puhu yhdessä seksistä 

Monen parin ongelma on se, ettei heillä ole keskusteluyhteyttä liittyen seksiin, haluihin ja toiveisiin. Osa ihmisistä ei ole koskaan osannut avautua aiheesta ja osa taas liittää seksistä puhumiseen häpeän tai arvostelun. Kumppani ei kuitenkaan osaa lukea ajatuksia ja asiat eivät voi muuttua ellei niistä puhuta. Suhteen edetessä ihmiset muuttuvat ja sitä myöten myös haaveemme ja toiveemme, joten niistä kannattaa puhua, jotta voitte pitää seksielämänne virkeänä. Kuuntele, mutta älä koskaan tuomitse. Ja anna parisi toiveille tilaisuus. 

Lue myös: Temppu, jolla voit voimistaa miehen orgasmia hurjasti - suomalaiset seksiasiantuntijat paljastavat

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat