Kuva: Fotolia

Huono hiuspäivä voi johtua kuukautisista

07.03.2016 10:15 - Emma Ylistalo

Hiukset saattavat rasvoittua enemmän viikkoa ennen kuukautisia.

Jälleen yksi asia lisää listaan, mitkä asiat eivät ole niin hyvin siihen aikaan kuukaudesta. Kuukautiskierron seuraamiseen tarkoitetun Clue-sovelluksen mukaan huonot hiuspäivät ovat yleisempiä kuukautisia edeltävällä viikolla. Käyttäjät raportoivat, että tällöin heidän hiuksensa näyttivät enemmän öljyisiltä ja litteiltä, kertoi Clue-sovelluksen toimitusjohtaja Ida Tin.

Nousseilla progesteronitasoilla ja liiallisella talin tuotannolla on yhteys. Jos huomaat kasvosi rasvoittuvan ennen kuukautisiasi, se vaikuttaa luultavasti myös lisääntyneeseen rasvaisuuteen päänahassasi. Saatat myös huomata hiustesi rasvoittuvan juurikin kuukautisten aikaan, sillä silloin testosteronitasot ovat korkeimmillaan.

Kun siis opit itse huomaamaan, jos hiuksesi ovat erityisen rasvaiset ennen kuukautisia tai niiden aikana, osaat myös varautua huonoihin hiuspäiviin ja näin toivottavasti selviät niistä paremmin. Hiusstylisti Katherine Weingartner kehoittaa tällaisina päivinä pesemään hiukset kahteen kertaan kosteuttavalla shampoolla, jotta saat kunnon puhdistuksen päänahalle ilman että hiusten omat ravintoaineet katoavat.


Lue myös: Naisten nolot kysymykset kuukautisista - asiantuntija vastaa

Lähteet: Glamour, Women's Health

Kilpailut

Uusimmat