Kuva: Fotolia

Iho-ongelmia ruokavaliosta: Lue helpot neuvot kauniin hipiän saamiseksi

09.11.2015 16:15 - Tiina Svensk

Hyvät hoitotuotteet ja rasvaisten ruokien välttely eivät välttämättä takaa hyvää ihoa.

Hyvät ihonhoitotuotteet ja säännölliset hoitorutiinit eivät välttämättä takaa täydellistä ihoa. Huomiota kannattaa kiinnittää myös omiin elämäntapoihinsa ja etenkin ruokavalioon. Ruokavalio vaikuttaa suoraan ihon hyvinvointiin, ja useimmat saattavat olla tietämättään yliherkkiä tietyille ruoka-aineille.

Cosmopolitan -sivusto listasi yleisimmät ainesosat ja oireet, joita ne saattavat aiheuttaa:

Maitotuotteet

Oireet: Turvonneet silmäluomet, silmäpussit tai tummat silmänaluset, akne, kalpeus, finnit ja näpyt leuan alueella.

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeampaa kehon on käsitellä maituotteita. Ikääntyessä keho menettää entsyymejä, jotka pilkkovat laktoosia. Silloin maitotuotteet voivat aiheuttaa kehossa lievän tulehdustilan, joka näkyy myös kasvoilla.

Sokeri

Oireet: Juonteet ja rypyt otsan alueella, silmäpussit, näpyt ympäri ihoa, akne ja ihon oheneminen.

Jokainen varmasti tietää sokerin vaikutukset kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joten sokerin syöminen näkyy myös kasvoilla. Jos epäilet, että iho-ongelmasi johtuvat sokerista, kannattaa tehdä yksinkertainen testi: kokeile sokeritonta ruokavaliota muutaman viikon ajan. Jos iho-ongelmat helpottavat, voit käyttää sokeria silloin tällöin kohtuudella.

Gluteeni

Oireet: Näpyt ja finnit otsan alueella, turvotus, punoittavat alueet iholla ja tummat läiskät

Harvat ihmiset kärsivät keliakasta, mutta monien ruuansulatus ei välttämättä kestä gluteenia sisältäviä tuotteita suurissa määrin. Gluteeni sekoittaa ruuansulatuksen toimintaa, jolloin kehon toiminta jopa solutasolla saattaa häiriintyä. Herkkyys gluteenille oireilee etenkin poskien alueella.

Viini

Oireet: Rypyt tai näpyt kulmakarvojen välissä, rypyt ja juonteet silmien alueella, laajentuneet ihohuokoset, kuivunut ja punoittava iho.

Saatat hemmotella itseäsi viinilasillisella, mutta samalla annat kehollesi suuren määrän sokeria. Lisäksi viini aiheuttaa nestehukkaa. Jos viiniä juo säännöllisesti, se vaikuttaa ruuansulatuksen bakteerikantaan ja sen toimintaan 

Lue myös: 4 iho-ongelmaa, jotka hyvät yöunet voivat ratkaista

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat