Kuva: Fotolia

Kyllästyttääkö työ, jota ennen rakastit? 4 tapaa tehdä siitä jälleen mieluisa

11.12.2015 20:45 - Senja Rapila

Jos jokainen työpäivä on kidutusta, kannattaa harkita toimintatapojen muuttamista - tai työpaikan vaihtamista.

Tuntuuko sinusta, että olet jumissa maailman tylsimmässä  työpaikassa? Eikö sinulta löydy enää virtaa tehdä työtä, jota ennen rakastit? Jos vastasit näihin kyllä, kannattaa miettiä, voisitko tehdä asialle itse jotain.

Nämä neljä asiaa ovat helppoja muutoksia, joilla voit herättää aiemman rakkautesi kyseistä työtä kohtaan:

1. Pyydä uusia tehtäviä

Kun astut ulos mukavuusalueeltasi ja kokeilet uusia asioita, rikot samalla sinua aiemmin rajoittaneen kuoren. 

Vaikka pelkäisit, että pomosi laittaa sinut tekemään paljon ylimääräistä työtä ilman palkankorotusta, älä pelkää uusiin asioihin tarttumista. Voit saada esimieheltäsi vain lisää kunnioitusta, kun hän näkee kunnianhimosi uusia asioita kohtaan.

Jos teet samoja asioita uudelleen ja uudelleen joka päivä, ei ihme, että alat hiljalleen kyllästymään. Pomosikin huomaa kehonkielestäsi, kun menetät kiinnostuksen tekemääsi työtä kohtaan. Muista, että vain yksi uusi asia työpaikalla voi saada sinut kiinnostumaan työstäsi aivan uudella tavalla.

2. Kehitä itseäsi

Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon pelkästään yhden kirjan lukeminen kehittää sinua työntekijänä. Aloita aiheesta joka kiinnostaa sinua: jos olet kiinnostunut politiikasta, lue vaikka lempipoliitikkoasi käsitteleviä kirjoja ja artikkeleita.

Jos et ole kiinnostunut lukemisesta, voit kuunnella erilaisia radiolähetyksiä vaikka työmatkasi aikana. Vaihda normaali musiikkikanava puhekanavaan, josta voit oppia päivittäin uusia asioita. 

Yritä kehittää itseäsi ainakin 30 minuutin ajan päivittäin. Kun kehität itseäsi, huomaat olevasi töissä paljon motivoituneempi sekä energisempi.

3. Muuta työympäristöäsi

Kuten sisustaminen kotona, myös työpisteen järjestely tekee välittömästi paremman olon. 

Kun muutat työpisteesi ulkonäköä, tai vaihdat kokonaan uuteen työpisteeseen, huomaat kiinnostuksesi työtä kohtaan nousevan jälleen. Jos työ on jatkuvasti tylsää, eikä vastaan tule mitään muutoksia, sinä tylsistyt pakosti.

4. Vietä aikaa työkavereiden kanssa

Ystävyyssuhteet työkavereiden kanssa ovat tärkeitä, sillä vietät suurimman osan elämästäsi töissä. Kehittäkää töissä jotain yhteistä tekemistä, kuten pikkujouluja tai kahvituokioita. Vaihtoehtoisesti voit kutsua muutaman läheisimmän työkaverin luoksesi syömään.

Tutkimusten mukaan mitä mukavammaksi tunnet olosi työkavereidesi seurassa, sitä tuotteliaampi ja luovempi sinä olet. Joten jos et ole tutustunut työkavereihisi laisinkaan, saattaa pelkän avun pyytäminen työpaikalla tuntua vaikealta. Kun olet tutustunut työkavereihisi, et stressaa siitä sopeudutko joukkoon, vaan osaat olla rennosti oma, luova itsesi.

Jos olet yrittänyt kaikkesi, ja tunnet olosi todella surkeaksi työpaikallasi, kannattaa etsiä uusi työ. Onnellisuudelle ei nimittäin ole hintaa, etkä saa työstäsi mitään irti, jos et tee sitä mielelläsi.

Lue myös: Tutkimus selvitti missä iässä ihminen on täynnä virtaa - tulos saattaa yllättää

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat