Kuva: Fotolia

Lääkäri varoittaa: Alapäätä ei kannata sheivata

05.07.2016 16:45 - Iiro Myllymäki

Lääkärin mukaan häpykarvoitus on oiva tapa suojautua taudinaiheuttajilta.

Tutkimukset kertovat, että yhä useammat naiset sheivaavat intiimialueitaan siinä uskossa, että se on hygieenistä ja hyödyksi terveydelle. Uuden JAMA Dermatology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaisnaisista peräti 84 prosenttia trimmaa alapäätänsä jossain määrin, ja 62 prosenttia ajelee kaiken pois. Voice.fi:n keväisessä sheivauskyselyssä selvisi, että suomalaisnaisista joka kolmas ajelee intiimialueensa karvoitusta.

Independent-lehden haastattelema lääkäri Vanessa Mackay kertoo, että uskomukset sheivaamisen terveyshyödyistä ovat virheellisiä. Alapään karvoitus on hänen mukaansa luontainen este taudinaiheuttajia vastaan.

- Häpykarvoitus pitää paikat puhtaana, vähentää kontaktia viruksiin ja bakteereihin ja suojelee alueen herkkää ihoa, Mackay sanoo.

Brittiläiseen gynekologien ja synnytyslääkäreiden yhdistykseen kuuluva Mackay varoittaa myös, että sheivaamisesta saadut pienetkin haavat luovat bakteereille suotuisan alustan kasvaa. Lääkärin mukaan sheivaaminen asettaa naisen myös suurempaan riskiin saada syyliä intiimialueille.

Lue myös: Totta vai tarua: Muuttaako sheivaaminen karvat aiempaa paksummiksi ja tummemmiksi?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat