Kuva: Fotolia

Nuorenna ihoasi viidellä vuodella luonnollisesti - lue asiantuntijan neuvot

28.05.2016 11:15 - Emmi Moilanen

Skippaa sokeri ja buustaa sinkkitasojasi. Asiantuntija listasi ihoa nuorentavat keinot, joiden noudattaminen on helppoa.

Ikä ei tule yksin. Ravitsemusasiantuntija kertoi Daily Mailille vinkit, jotka nuorekasta olemusta tavoittelevan kannattaa ottaa huomioon ruokavaliossaan.

Vähennä sokeria

Voit kuluttaa huimia summia kalliisiin voiteisiin ja seerumeihin, mutta jos syöt säännöllisesti paljon sokeria, saattaa niiden teho heikentyä.

- Sokeri sekä jalostetut hiilihydraatit aiheuttavat elimistössämme insuliinipiikin. Tämä voi nostaa kehon testosteronitasoja, joka puolestaan saattaa aiheuttaa ihon epäpuhtauksia ja aknea, selittää ravitsemusasiantuntija Cassandra Barns.

Lisäksi liiallinen sokerin saaminen voi aiheuttaa myös ihon kimmoisuuden katoamista ja edesauttaa juonteiden syntymistä.

Tärkeät rasvahapot

Omega-3- ja omega-6 -rasvahapot ovat tarpeellisia niin sydämen, aivojen kuin silmienkin terveydelle. Kyseiset rasvahapot ovat myös oleellisessa tehtävässä ihosi hyvinvoinnin kannalta.

- Rasvahapot ehkäisevät muun muassa ihon kuivumista, Barns toteaa.

Omega-3- ja Omega 6-rasvahapot ehkäisevät myös ultraviolettisäteilyn aiheuttamia kollageenivaurioita. Barns ehdottaakin, että esimerkiksi lohta kannattaisi syödä jopa kolme kertaa viikossa rasvahappojen saannin takaamiseksi.

Tehokas C-vitamiini

Erilaiset antioksidantit suojelevat tehokkaasti ihosolukkoamme ikääntymistä vastaan. Yksi tärkeimmistä antioksidanteista tässä tehtävässä on C-vitamiini. Piristävän vaikutuksen lisäksi kyseisellä vitamiinilla on merkittävä rooli ihosolukkomme uusiutumisen kannalta.

Hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat esimerkiksi sitrushedelmät, parsakaali, vihreät lehtivihannekset ja mansikat.

Kauneuden tärkein ainesosa - sinkki

Useat ihmiset ovat löytäneet sinkistä avun akneen ja muihin iho-ongelmiin.  

- Sinkki on tarpeellinen tekijä solujen uusiutumisessa ja tästä syystä sitä kutsutaankin yhdeksi tärkeimmäksi kauneuden ainesosaksi, Barns kertoo.

Huolehtiaksesi riittävästä sinkin saannista, ruokavalioon kannattaa lisätä papuja, kurpitsan siemeniä, kananmunia, kauraa ja jopa ostereita.

Huolehdi proteiinin saannista

Proteiinit ovat olennainen osa kudosten ja uusien ihokerrosten muodostumisessa. Kehomme jokainen solu tarvitsee proteiineja uusiutuakseen. Joten pitääksesi nuorekasta ilmettä yllä, muista huolehtia päivittäisestä proteiinin saannistasi.

- Keskimääräisesti nainen tarvitsee päivässä gramman proteiinia painokiloaan kohti, toteaa Barns.

Esimerkiksi kuusikymmentä kiloinen nainen tarvitsee päivittäin 60 grammaa proteiinia ruokavalioonsa. Tarpeellisen määrän saat jo kahdesta kananrintapalasta tai esimerkiksi neljästä kananmunasta.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Haluaisitko urheilla aamuisin? Vinkit, joiden avulla onnistut

Kilpailut

Uusimmat