Peppu piukaksi - kolme tehokasta liikettä

18.02.2014 18:15 - Reija Saarinen

Pepun treenaaminen on onneksi helppo tehdä kotona.

Kesän lähestyessä moni aloittaa kuntokuurin, johon saattaa kuulua myös vartalon kiinteytys. Yksi niistä asioista, joita suurin osa naisista haluaa kiinteyttää, on takapuoli. Onneksi peppuaan voi treenata helposti myös kotioloissa.

1. Heilautus kahvakuulalla

Valitse kahvakuula, joka on itsellesi sopivan painoinen. Noin kuudesta kilosta ylöspäin on sopiva paino heilautuksiin, sillä on tärkeää, että tunnet treenin vaikutuksen. Seiso jalat hieman harallaan. Pitele kahvakuulaa kaksin käsin jalkojen välissä. Heilauta kahvakuula jalkojen välistä eteenpäin ja tuo se olkapäiden tasolle. Toista liike 12-15 kertaa ja pidä tauko. Muista, että et tee työtä käsillä vaan lantiolla.

2. Kyykyt

Perinteinen jalkakyykky on loistava tapa treenata takapuolta. Seiso jalat maassa ja astu eteenpäin. Toista ainakin 15 kertaa vuoro jaloin. Jos haluta lisää haastetta kannattaa ottaa käsiin painot, joiden avulla saat treeniin vielä enemmän tehoa.

3. Yhden jalan hyppy

Seiso jalat hieman harallaan. Nosta vasen jalka ylöspäin ja käännä se taaksepäin, jolloin joudut tasapainottelemaan oikean jalan varassa. Tämän jälkeen aseta itsesi niin sanottuun syöksyasentoon, mutta älä anna jalan koskettaa maata. Tämän jälkeen ponnista oikealla jalalla ja laskeudu samalle jalalle. Kokeile hypätä saman tien uudestaan. Toista molemmilla jaloilla 10-12 kertaa.

Aiemmin olemme uutisoineen tavoista, joilla jokainen voi sabotoida oman treeninsä. Välttääksesi virheet, lue juttu täältä.

Lähde: Weightloss and Training

Kilpailut

Uusimmat