Kuva: Fotolia

Talven tehokkain treeni onnistuu missä vaan ja saa rasvan sulamaan – kokeile!

12.11.2016 09:15 - Karoliina Kotala

Kunnon hikitreeni ei aina vaadi juoksumattoja tai kuntolaitteita. Hyödynnä ympäristösi, niin saat taatusti tehokkaan treenin.

Do it Right! -yrityksen perustaja ja personal trainer Tanja Hinkkanen opastaa tehokkaan ja helpon talvitreenin, joka soveltuu erinomaisesti ulos ja lumisiinkin maisemiin. Ota mukaan lapset ja yhdistä hikitreeni hauskaan ulkoiluhetkeen. 

- Arkiliikunta on terveydelle kaikkein tärkeintä. Esimerkiksi lumityöt ovat superhyvää arkiliikuntaa, joka todella polttaa kaloreita, Hinkkanen opastaa. 

Talvinen kuntopiiri 

Lämmittely: Jos sinulla on lapsia, jotka viihtyvät vaunuissa, käy heidän kanssaan 20 minuutin vaunukävely tai leiki hangessa hippaa tai lumisotaa lasten kanssa 15-20 minuutin ajan. Voit myös juosta yksin kevyen, 20 minuutin lämmittelylenkin. 

Liikkeet: Toista jokainen liike 15-20 kertaa ja siirry seuraavaan liikkeeseen. Kun olet päässyt kierroksen loppuun, aloita kierros alusta. Toista kierros kolme kertaa. 

Liike 1: Tee 15-20 kyykkyä. Saat lisäpotkua kyykkyihin, kun kyykkäät lapsi sylissä tai reppuselässä. 

Liike 2: Tee 15-20 punnerrusta, halutessasi lapsi voit olla lisäpainona selässä. 

Liike 3: Tee 15-20 askelkyykkyä lapsi reppuselässä. 

Liike 4: Tee selkätreeni makaamalla vatsallasi ja nosta yläkroppaa ylös lattiasta 15-20 kertaa. 

Liike 5: Treenaa kädet ja olkapäät seisomalla tukevasti ja heittämällä raskasta lumilohkaretta pääsi yläpuolelle. Jos uskallat, voit myös heittää lastasi kevyesti ylös ilmaan, kunhan olet huolellinen kiinniotossa. Toista 15-20 kertaa. 

Kuntopiirin loppuun tee kymmenen minuutin kävely ja vaikka yhdessä lasten kanssa kevyt venyttely. 

Lue myös: Personal trainer paljastaa: 5 ohjetta, joilla todella onnistut laihduttamisessa

Kilpailut

Uusimmat