Kuva: Fotolia

Tiesitkö? 5 asiaa, joita ei koskaan saisi tehdä seksin jälkeen

29.10.2016 16:15 - Karoliina Kotala

Jokaisen naisen kannattaa pitää intiimialueistaan huolta, etenkin seksin jälkeen.

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka haavoittuvainen nainen alapää on seksin jälkeen. Seksin seurauksena vaginaan kohdistuu melkoista hankausta ja intiimialue on huomattavasti alttiimpi tulehduksille. Alla viisi asiaa, joita ei koskaan saisi tehdä seksin jälkeen. 

Älä unohda käydä pissalla 

Seksin aikana bakteereja työntyy virtsaputkeen ja jos rakkoa ei tyhjennetä pian, voi seksiä seurata virtsateiden tulehdus. Käy siis tunnin sisällä seksin päättymisestä pissalla. 

Älä puhdista alapäätäsi liian rajusti 

Hyvä vinkki on, ettei vaginaan kannattaisi laittaa mitään mitä ei laittaisi omaan suuhunsa. Vaikka seksin jälkeen tuntuisikin, että tarvitset perusteellisen pesun, jätä vahvat saippuat ja pesuaineet käyttämättä. Seksistä herkkänä oleva intiimialueen iho voi tulehtua pahastikin saippuoista, joten pelkkä vesikin riittää pesuun. 

Älä nuku pitsialusasuissa 

Puuvilla-alusvaatteissa nukkuminen vielä menettelee, sillä ne ovat hengittävää materiaalia, mutta seksikkäät pitsihepenet kannattaa riisua yöksi. Vagina muuttuu seksin aikana kuumaksi ja kosteaksi ja kaipaa sen jälkeen tuuletusta tai muutoin hiivatulehduksen riski kasvaa melkoisesti. Nuku siis seksin jälkeen mieluiten alasti. 

Älä mene poreammeeseen 

Seksin jälkeen vagina on herkkä tulehduksille ja jos porealtaassa on muita ihmisiä, voit helposti saada heiltä haitallisia bakteereja, jotka puolestaan aiheuttavat tulehduksen alapäähäsi. Vedessä istuskelu myös vähentää alapääsi omia, hoitavia bakteereja, jotka pitävät vaginasi puhtaana ja hyvinvoivana. 

Älä käytä kosteuspyyhkeitä 

Kosteuspyyhkeet voivat aiheuttaa intiimialueilla ärsytystä ja pahimmillaan allergisen reaktion. Suosi sen sijaan kevyttä vesipesua.

Lue myös: Erikoinen terveydentila aiheuttaa surun ja ahdistuksen tunnetta seksin jälkeen

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat