Kuva: Fotolia

Yksinkertainen teholiike auttaa pudottamaan painoa tehokkaasti - katso helpot ohjeet

06.10.2016 16:01 - Elisa Jalasjoki

Tehokas treeni ei vaadi montaa eri liikettä.

Painonpudotusprosessin ajatellaan usein olevan vaivalloista ja aikaa vaativaa. Prosessia on kuitenkin mahdollista tehostaa harjoittamalla monille tuttua liikettä: maastavetoa. 

Oikean harjoitteen valitsemalla voi tuloksia maksimoida helposti ja nopeasti. Yksinkertainen liike sopii kiireiseen viikkoon, mutta on tärkeä muistaa myös cardio-pohjaisen kestävyys - ja voimaharjoittelun merkitys.

Mutta mikä sitten tekee maastavedosta niin tehokkaan liikkeen harjoittaa?

Maastaveto käyttää vartalon isoimpia lihaksia: jalkoja. Mitä suuremmat jalkalihakset, sitä paremmin aineenvaihdunta lähtee liikkuessa liikkeelle. Lonkkia käyttäessä vartalomme vapauttaa testosteronia ja kasvuhormoneja, mikä puolestaan edistää lihaskasvua. Liike ei kuitenkaan rajoitu vain alavartaloon, vaan se harjoittaa koko kehoa.

Vaikka liike on helpon näköinen, sen ei pidä antaa hämätä. Väärin tehtynä liikkeestä ei saa kaikkia tehoja irti ja on riskinä itsensä loukkaaminen. Harjoittelun alussa onkin tärkeää antaa jonkun kokeneemman seurata sivusta liikkeen puhtautta, tai esimerkiksi videoida itselleen liikkeen suoritus, jotta sen puhtauden voi tarkistaa. 

Helpot ohjeet maastavetoon: 

1. Aloita seisomalla käsipainot molemmissa käsissä, kädet sivuilla ja polvet hieman koukussa. Liikkeen tekoon voi käyttää myös voimatankoa, tai asettaa tankoon painot itse. 

2. Pidä kädet suorina, polvet koukistettuina ja lähde laskemaan käsiä alaspäin, nojaudu noin lonkankorkeudelle. Varo koukistamasta selkää. Eteenpäin katsominen helpottaa siinä, ettei selkä lähde koukistumaan. Pidä painot lähellä vartaloa, melkein jaloissa kiinni.

3. Ylösnoustessa työ on tärkeää tehdä pakaralihaksilla, eikä selällä. Nouse hitaasti, noin kahden sekunnin ajan takaisin alkuasentoon. 

Aloittelijoiden olisi pyrittävä siihen, että asentoon laskeutuminen kestää noin 4 sekuntia ja ylösnouseminen noin 2 sekuntia. 

Liike tehdään kolmena sarjana, 12 toistolla. 

Alta voit katsoa helpon videon havainnollistamaan liikkeen suorittamista:

Lähde: Popsugar

Lue myös: Treenaa kotona näkyviä tuloksia - fitnessvalmentaja paljastaa vinkkinsä

Kilpailut

Uusimmat