10 asiaa, jotka kaikkien pitäisi tietää erektiosta

16.08.2014 20:15 - Eeva Rajala

Vaikka seksin harrastaminen olisikin tuttu juttu, voivat nämä erektiofaktat tulla silti yllätyksenä.

Women's Health -lehti listasi kymmenen asiaa, jotka kaikkien naisen - sekä myös miesten - kuuluisi tietää miehen erektiosta.

Erektioita on kolmenlaisia

Refleksogeeninen erektio tapahtuu esimerkiksi masturbaatiolla tai muunlaisella stimulaatiolla. Psykogeeninen erektio syntyy puolestaan eroottisesta ärsykkeestä, esimerkiksi pornoelokuvan katselusta tai fantasioinnista. Kolmas erektiolaji on yöllinen erektio, joka tapahtuu nimensä mukaan yöllä ja joka yhdessä psykogeenisen erektion kanssa voi joskus olla huonosti ajoitettu.

Tupakka ja alkoholi heikentävät erektiota

Tutkimusten mukaan yhä nuoremmat miehet kärsivät erektiohäiriöistä ja syyn uskotaan olevan runsaassa tupakoinnissa ja alkoholin juomisessa. Juhlimisen vähentäminen voi lisätä juhlimista sängyssä.

Suihinotto voi tehdä erektiosta isomman

Tutkimuksen mukaan miehillä, jotka saivat oraaliseksiä, mitattiin suurempi erektio kuin miehillä, jotka masturboivat. Jos kokoa siis haluaa vähän suurentaa, suihinotto kannattaa pitää mielessä.

Erektio on parempi hyvien yöunien jälkeen

Nukkuminen vaikuttaa seksihaluihin, mutta se vaikuttaa myös erektiokiertoon. Unihäiriöissä normaali erektiokierto häiriintyy, kun yölliset erektiot jäävät välistä. Tämä vaikuttaa tuleviin erektioihin.

Yksityisyys vaikuttaa erektion laatuun

Seksinharrastamisympäristö voi vaikuttaa erektioon. Jos miehellä on kämppäkavereita, jos mies on vierailulla naisensa kanssa vanhempiensa luona tai jos perheessä on lapsia, voi erektion saaminen olla vaikeampaa.

Erektio voi käyristää miehen elimen

On täysin normaalia, että erektio saattaa saada elimen näyttämään hieman käyrältä ja kääntymään. Jos kurvi kuitenkin on liiallinen ja se aiheuttaa epämukavuutta, voi kyseessä olla Peyronien tauti, jonka keskeinen oire on siittimen alueelle muodostuva kyhmy. Urologi voi neuvoa taudin taltuttamisessa.

Masturbaatiotiheys vaikuttaa erektioon

Jos mies ei ole masturboinut muutamaan päivään, penikseen virtaa enemmän verta seuraavalla stimulaatiokerralla, mikä tarkoittaa suurempaa erektiota.

Miehen kehon koko vaikuttaa erektioon

Ylipainoisilla miehillä on alhaisemmat testosteronitasot kuin normaalipainoisilla miehillä, ja tämän vuoksi erektiokin toimii huonommin.

Kerroimme aiemmin asioista, joita miehet ajattelevat seksin aikana. Lue lisää täältä!

Lähde: Women's Health Mag

Kilpailut

Uusimmat