Uusi apu astmaatikoille löytyi sushi-lautaselta

28.05.2013 08:45 - Reetta Haverinen

Itämaisten ruokien mauste ja sushin rinnalla tarjottava inkivääri, on paljastanut melkoiseksi terveyspommiksi. Sen tiedetään ehkäisevän flunssaa ja pahoinvointia, mutta nyt tutkimukset ovat paljastaneet mausteesta myös uusia puolia.

Kolumbian yliopiston tutkijat ovat selvittäneet inkiväärin sisältävän ainesosia, joiden on todettu helpottavan astmapotilaiden hengittämistä. Yhdisteet lievittävät turvonneita keuhkoputkia niin, että ilma pääsee virtaamaan keuhkoihin vapaammin.

Tutkimuksessa selvitettiin kuinka inkiväärin eri ainesosat reagoisivat astmalääkkeen kanssa, ja mikä tämän yhdistelmän vaikutus olisi potilaiden keuhkoissa. Ilmeni, että astmalääke vaikutti potilaiden keuhkojen tilaan tehokkaammin, kun sitä käytettiin yhdessä inkiväärin ainesosien kanssa. Vielä ei ole selvinnyt, mikä kasvin ainesosista sai astmalääkkeen kanssa keuhkoissa aikaiseksi tällaisen efektin.

- Tarkempien tutkimusten jälkeen osaamme sanoa, millä inkiväärin ainesosalla on tällaisia vaikutuksia astmaatikkojen ilmateihin. Tämän jälkeen voimme kehitellä asiaa pidemmälle ja hyödyntää tietoa uusien lääkkeiden valmistuksessa, kertoo tutkimuksen johtava tutkija Elizabeth Townsend.

Lähde: Newsmaxhealth

Kilpailut

Uusimmat