Saavuta onni hätistämällä syvälle juurtuneet harhaluulot - auttaako sinuakin?

29.12.2014 17:15 - Senni Loikala

Mielessä hautuvat tummat pilvet tekevät elämästä raskasta, joten niistä kannattaa hankkiutua tietoisesti eroon.  

"Minä en riitä"

Muistuta itseäsi usein siitä, että olet vielä enemmän kuin tarpeeksi. Voit sanoa itsellesi: "Se, kuka minä olen, riittää. Minä olen enemmän kuin riittävä. En sen perusteella, miltä elämäni näyttää ulospäin, vaan sen ansiosta, kuka olen sisimmissäni."

"Olen menettänyt elämäni merkityksen"

Niin kauan kuin elät ja hengität, on elämälläsi tarkoitus. Se majailee sisälläsi, mielessäsi, sydämessäsi, solujesi sopukoissa. Sinun ei ole täydy etsiä pakonomaisesti suurellista elämäntarkoitusta pitkin maita ja mantuja, sillä se voi olla lähempänä kuin luulitkaan.

"Parempi seurata laumaa kuin leimautua oudoksi"

Uskalla olla oma itsesi, äläkä tyydy olemaan vajaa versio jostakusta toisesta. Sen sijaan, että tekisit valintoja pelkästään muiden vuoksi, kuuntele omaa ääntäsi. Matkaa sinne, minne sielusi sinua vetää - älä sinne, minne muut odottavat sinun saapuvan.

"En voi luottaa keneenkään, en edes itseeni"

Luottamus on kuin liima, joka pitää ihmisiä yhdessä. Vaikka jokainen tekee virheitä, se ei tarkoita luottamuksen ikuista kadottamista. Opettele sitä itseesi, muihin ihmisiin ja elämään.

"Heikkoudet pitää peittää"

Hankkiudu eroon esteistä, joita olet rakentanut itsellesi. Murra muurit sinun ja muiden ihmisten väliltä näyttämällä heille, kuka oikeasti olet. Ota rohkeasti itsellesi kuuluva tila, ja uskalla vastaanottaa rakkautta ja lämpöä. Hyväksy heikkoutesi, äläkä koskaan kiellä olevasi haavoittuvainen.

"Koulutuksen puute pilaa elämäni"

Jos olet intohimoinen jotakin asiaa kohtaan, löydät lopulta keinon tehdä unelmistasi totta. Se ei jää kiinni koulutuksestasi tai muista ulkoisista saavutuksistasi. Pääset kyllä elämässäsi eteenpäin, jos sisälläsi palaa aito liekki tärkeitä pitämiäsi asioita kohtaan.

"Onni odottaa kulman takana"

Onni ei määränpää, vaan se on matka. Sen vuoksi on kannattavaa luopua ajatuksesta, että elämä mullistuu tulevaisuudessa. Viimeinenkään raksi kiireisen arjen muistilistassasi ei takaa, että pääsisit sen jälkeen hyppelemään ruusuilla. Vain hetkessä eläminen takaa onnen, josta voit nauttia heti.

"Elämä on sarja vaikeuksia ja rankkoja koettelemuksia"

Luota siihen, että elämä itsessään on paremmin perillä asioista kuin sinä. Tällöin ei voi muuta, kuin hyväksyä elämisen syvimmätkin syöverit. Pyri oppimaan kaikista tiellesi osuvista kokemuksista ja katso niitä pintaa syvemmältä. Luota, että elämä tarjoaa sinulle asioita, joista on apua tietoisuutesi kehittymisessä.

"Vanhempani eivät antaneet minulle tarpeeksi"

Opettele päästämään irti vallan siirtämisestä muille ihmisille, vaikka olisit joutunut kärsimään muiden takia. Kun otat vastuun omasta onnestasi, et ole muiden armoilla.

"En tahdo kenenkään apua, selviän kaikesta itse"

Avun pyytäminen ja ottaminen vastaan on yksi rohkeimmista teoista, joita vain vahvat ja itsenäiset ihmiset voivat tehdä. Jotta hyvinvointisi lisääntyy, unohda omin nokkinesi selviytyminen. On vain heikkoutta katsoa aina yksin itseään peiliin, hammasta purren.

"Rakkaus lopulta vain satuttaa"

Pyri luopumaan odotuksista, sillä ne voivat saada ihmisen kärvistelemään. Syy ei ole itse rakkaudessa, vaan päänsisäisissä inhimillisissä pilvilinnoissa. Jos ihminen luovuttaa rakkaudessa, saattaa hän luovuttaa myös elämässä. Rakkaus on elämää ja elämä on rakkautta.

"Olen aivan yksin"

Et sinä ole koskaan yksin, etkä tule ikinä olemaan. Maailma on täynnä ihmisiä ja heidän läsnäoloaan, jos tahdot ottaa kaiken sen vastaan.

"En voi olla onnellinen ilman parisuhdetta"

Älä koskaan kahlitse onnellisuuttasi toiseen ihmiseen. Ei kannata ajatella, että vain romanttinen suhde mahdollistaa onneen tässä ja nyt. Juhlista omaa olemassaoloasi ja kohtele itseäsi niin kuin kohtelisit elämäsi rakkautta.

Seuraava artikkeli: Unohda turhat murheet: 9 asiaa, joista ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa

Lähde: Waking Times

Kilpailut

Uusimmat