6 asiaa, jotka jokaisen naisen tulisi muistaa ihonhoidosta

07.07.2014 14:27 - Minna Talstila

Ihon kuntoon vaikuttavat monet elintavat ja siksi sinunkin on hyvä tarkistaa tietämyksesi.

Huffington Post listasi kuusi asiaa, jotka jokaisen naisen tulisi pitää mielessään ihoaan hoitaessaan. Vinkkejä noudattamalla voit saada ihosi hehkumaan ja näyttämään muutenkin terveemmältä.

Syö runsaasti hedelmiä ja vihanneksia

Hedelmät ja vihannekset ovat hyväksi iholle ja voitkin niitä syömällä saada kasvosi hehkumaan. PLos-lehdessä julkaistu tutkimus osoitti, että runsaasti värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia syövät ihmiset näyttävät terveemmiltä ja viehättävämmiltä. Yksi syy tähän on se, että karoteenia sisältävät ruoka-aineet, kuten porkkana ja kurpitsa, korostavat ihon keltaisia, punaisia ja oransseja sävyjä. American Journal of Clinical Nutrition -lehden tutkimuksen mukaan taas runsaasti C-vitamiinia saavat ihmiset ovat vähemmän alttiita rypyille ja kuivalle iholle.

Pese kasvosi vain kaksi kertaa päivässä

Useimmat naiset pesevät kasvonsa kolme tai neljä kertaa päivässä, mutta tutkimusten mukaan kaksi kertaa päivässä on ihanne. Mitä useammin peset, sitä enemmän ihostasi lähtee pois sen luonnollisia öljyjä. 

Älä laita aurinkovoidetta silmiesi alle

Silmien alla oleva iho on usein todella ohutta ja herkkää ja se voi vaurioitua helposti auringosta. Näin voi kuitenkin tapahtua myös aurinkovoiteista, joista iho voi ärsyyntyä. Sen vuoksi silmänaluset kannattaakin voiteen sijaan suojata aurinkolaseilla.

Käytä aurinkovoidetta muulla iholla

Vaikka aurinkovoidetta ei kannata laittaa silmien alle, tulee sitä käyttää muualla iholla säästelemättä. Monesti naiset polttavat auringossa rintakehänsä, joka olisikin hyvä rasvata aina kun sinulla on päälläsi kyseisen alueen paljastava vaate. Muista myös, että esimerkiksi vaaleat vaatteet eivät tarjoa kovinkaan suurta suojaa. 

Nuku selälläsi

Selällään nukkuminen ehkäisee asennoista parhaiten ryppyjen syntymistä. Kyljellään ja mahallaan nukkuminen taas aiheuttaa ryppyjä tyynyyn painautuviin kasvoihin. Jos et esimerkiksi kuorsaamisen tai uniapnean takia voi nukkua selälläsi, kannattaa sinun käyttää silkkistä tyynyliinaa.

Tarkistuta ihosi vuosittain lääkärillä

Iho olisi hyvä tarkistuttaa ihotautilääkärillä säännöllisin väliajoin, sillä mitä aikaisemmin ihosairaus huomataan sitä helpommin sen voi parantaa. 

Haluaisitko hoitaa ihoasi mahdollisimman luonnollisin keinoin? Lue täältä, mitä ruoka-aineita voit käyttää hyödyksi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat