Pidä kuukautiskivut kurissa syömällä oikein - ruoat, joita kannattaa välttää

04.08.2014 12:30 - Susanna Karttunen

Kuukautisten tuomiin kipuihin ja kurjaan oloon voi vaikuttaa välttämällä tiettyjä ruokia kuukautisten aikaan.

Se, mitä syöt kuukautisten aikana, vaikuttaa mielialaasi ja kuukautiskipujen voimakkuuteen. Amerikanki listasi ruaat, joiden syömistä kannattaa tähän aikaan kuukaudesta välttää.

1. Prosessoidut ruuat

Prosessoidut ruuat ovat helppo valinta, mutta ne saavat olosi tuntumaan vielä kurjemmalta. Etenkin säilykeruoissa ja sipseissä on paljon natriumia, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja turvotusta.

2. Rasvaiset lihat

Liha sisältää suuria määriä tyydyttynyttä rasvaa, joka voi aiheuttaa tulehduksia ja kipua kehossa. Nämä rasvat voivat pahentaa kuukautiskipujasi. Kuukautisten aikana kannattaakin välttää rasvaisia ruokia ja vaihtaa liha esimerkiksi kalaan.

3. Tehdasvalmisteiset leivonnaiset

Tehdasvalmisteiset leivonnaiset sisältävät suuria määriä transrasvoja, jotka nostavat estrogeenitasoja. Tämä voi aiheuttaa kuukautisten aikaan kipuja kohdussa.

4. Sokeripitoiset ruuat

Kakkuja ja karkkeja ei kannata ahmia liikaa milloinkaan, mutta varsinkin kuukautisten aikaan niitä kannattaa välttää. Suuret sokerimäärät voivat pahentaa kuukautiskipujasi ja voivat vaikuttaa negatiivisesti mielialaasi.

5. Jäätelö, juusto ja kerma

Maitotuotteet sisältävät usein rasvaa eli niillä on sama vaikutus kuin rasvaisilla lihoilla. Jäätelö, juusto ja kerma eivät siksi ole hyviä ruokia kuukautisten aikana. Jos haluat välttämättä syödä jäätelöä, valitse maidoton jäätelö, johon ei ole lisätty sokeria.

6. Kofeiini

Kofeiini voi aiheuttaa kramppeja ja epäsäännöllisiä kuukautisia. Se voi myös aiheuttaa mielialan vaihteluita ja nukkumisvaikeuksia. Kuukautisten aikana kannattaa juoda kahvin sijasta teetä, jossa on vähemmän kofeiinia.

7. Alkoholi

Alkoholi pahentaa kuukautiskipuja ja kramppeja. Se voi myös aiheuttaa mielialan vaihteluita ja masentuneisuutta. Koska alkoholi voi ohentaa veren koostumusta, se nopeuttaa verenkiertoa ja saa aikaan lisää epämukavuutta. Pysy siis kuukautisten aikaan erossa alkoholista.

Uutisoimme aiemmin vinkeistä kuukautiskipujen helpottamiseen. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat