Kokoa terveellisempi lounas helpoilla muutoksilla

02.09.2015 18:45 - Emma Ylistalo

Pienillä valinnoilla voi olla suuri merkitys. Vaihtamalla ruoka-ainetta saat lounaastasi entistä terveellisemmän.

Omien eväiden pakkaaminen työpaikalle säästää sekä rahaa, että kaloreita. Mutta voisivatko kotona tehdyt eväät olla vieläkin terveellisempiä? Tietyt ruuat vaihtamalla voit saada vieläkin enemmän proteiinia, kuituja ja terveellisiä rasvoja, jotka pitävät sinut kylläisenä pidempään.

Vaihda tavallinen kanasalatti kevyempään versioon
Käytä majoneesin sijasta kastikkeena kreikkalaista jugurttia.

Vaihda majoneesi avokadoon
Lisätäksesi kuidun saantia ja vähentääksesi huonoa rasvaa, levitä leivällesi avokadoa majoneesin sijasta.

Vaihda salaatin krutongit auringonkukan siemeniin
Siemenistä saat kivan lisän salaattiin ja samalla proteiinia ja terveellisiä rasvoja.

Vaihda appelsiinimehu appelsiiniin
Hedelmä sellaisenaan lisää lounaasi kuitumäätää ja vähentää kaloreita.

Vaihda tavallinen pasta täysjyväpastaan
Oli kyse sitten makaronilaatikosta tai lasagnesta, jota teet itsellesi lounaaksi, saat täysjyväpastalla ruuasta kuitupitoisemman.

Vaihda tumma riisi quinoaan
Vaikka tumma riisi onkin oiva kuidun ja proteiinin lähde, quinoassa on enemmän näitä molempia. Myös kalorimäärä jää pienemmäksi syömällä quinoaa.

Vaihda keksit tummaan suklaaseen
Välillä kesken työpäivän kaipaa jotain makeaa. Ota silloin ennemmin antioksidantteja sisältävää tummaa suklaata, kuin keksejä, jotka usein sisältävät paljon valkoisia jauhoja ja voita.


Lue myös: Vältä napostelu! Terveelliset välipalapatukat syntyvät hetkessä

Lähde: Popsugar



Kilpailut

Uusimmat