Tunnetko olosi alakuloiseksi? 5 askelta iloon

09.03.2015 22:45 - Heli Thoren

Muutamat surumieliset päivät kuuluvat elämään. Jos alakulo vaivaa pidempään, ota ilon ohjat omiin käsiisi.

Ilo voi tuntua hyvin pienissä hetkissä. Kun halaat ystävääsi, pujahdat iltasuihkusta puhtaisiin lakanoihin tai syöt mielisalaattiasi juorutessa ystäväsi kanssa. Iloa voi myös kasvattaa omassa elämässään pienin valinnoin. Kokosimme yhteen viisi tapaa tehdä omasta arjestasi entistä aurinkoisempaa.

1. Aloita aamulla

Tee aamuistasi merkityksellisiä. Vaikka meillä monesti onkin aamulla kova kiire, on hyvä silti pyrkiä nauttimaan aamun ensimmäisistä hetkistä täysillä. Herää hieman aiemmin ja käy aamulenkillä. Nauti aamusuihkusta ja syö hyvää aamiaista ennen töihin lähtöä.

On tärkeää päivän kannalta, miten aamusi alkaa. Pidä huoli, että saat aloittaa sen nauttien elämästä.

2. Esitä hyviä kysymyksiä - itsellesi

Sen sijaan, että miettisit mielessäsi: missä ihmeessä se bussi viipyy, esitä itsellesi hyviä ja energisoivia kysymyksiä. Kysy: Mitä voisin luoda tänään tai miten voisin rakastaa enemmän?

Kun esität kysymyksiä, jotka voimaannuttavat ja johdattelevat sinua ajattelemaan suuremmin, pääset elämässäsi eteenpäin ja onnistut keskittymään enemmän hyvään.

3. Kuuntele kroppaasi

Mieti ja kysy itseltäsi, mikä saisi olosi hyväksi tänään. Opettele kuuntelemaan kroppasi lähettämiä viestejä. Lähde lenkille tai ystävän kanssa uimaan, mutta uskalla myös pysähtyä lepäämään silloin kun on sen aika. Kun opit kuuntelemaan itseäsi, voit paremmin.

4. Ole oma itsesi

Mieti hetkiä, jolloin olet tuntenut itsesi hyväksi ja ehyeksi. Mieti, kenen kanssa olit silloin ja missä paikassa olit. Listaa itsellesi ylös asioita, joita hetkeen kuului. Näin opit pikku hiljaa oivaltamaan, miten pystyt elämään elämääsi niin, että voit olla oma itsesi ja tiedät, että riität juuri sellaisena.

5. Kuvittele tulevaisuus

Sulje silmäsi ja mieti, missä olet 20 vuoden päästä. Millaista elämää elät - tai millaista haluaisit elää. Mistä iloiset hetkesi koostuvat, mitkä asiat saavat sinut hyvälle mielelle. Oman ilon syntyminen on tärkeä oivaltaa, jotta voi lisätä sitä elämääsi. Kun määrittelet itsellesi tulevaisuuden, alat pikku hiljaa kulkea sitä kohti.


Lue myös: Tartu hetkeen! 9 asiaa, joiden tekemistä et tule katumaan.


Lähde: Psychcentral

Kilpailut

Uusimmat