Tutkimus sen todisti: Naisia ei juuri meikittöminä näe

07.02.2014 18:15 - Linda Arponen

Tutkimuksen mukaan naiset viettävät merkittävän osan elämästään meikattuina.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset viettävät elämässään enemmän aikaa meikattuina kuin ilman meikkiä.

Terveys- ja hyvinvointimerkki Beurer teetti tutkimuksen naisten kauneusrituaaleista ja -hoidoista. Tutkimukseen otti osaa 2 000 naista.

Tulosten mukaan keskivertonainen meikkaa noin aamukahdeksalta ja poistaa meikkinsä noin kello 20.47 illalla. Neljäsosa vastaajista kertoi poistavansa meikkinsä vasta noin kello 22.30. Toisin sanoen naiset viettävät noin 13-15 tuntia päivässä meikin alla.

Tutkimuksessa saatiin selville muitakin kiinnostavia tietoja naisten meikkaamisesta. Viidesosa naisista ei esimerkiksi halua avata kotioveaan ilman meikkiä. Jopa 38 prosenttia taas myönsi nukkuvansa meikit kasvoillaan.

Kymmenen prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että heidän itseluottamustasonsa on suoraan verrannollinen heidän käyttämänsä meikin määrään. Näin siitäkin huolimatta, että yli neljännes naisista kertoi heidän kumppaneidensa pitävän heistä enemmän meikittöminä.

Lisäksi tutkimuksessa saatiin selville esimerkiksi se, että keskivertonainen kuluttaa vuodessa noin 150 euroa meikkeihin ja käyttää 13 meikkituotetta. Suosituimmat tuotteet ovat meikkivoide, peiteväri, luomiväri ja ripsiväri.

Lähde: Total Beauty

Kilpailut

Uusimmat