Esittele varpaasi ylpeydellä: 7 erinomaista vinkkiä jalkojen hoitoon kesällä

15.07.2014 12:15 - Susanna Karttunen

Jalat tarvitsevat kesällä enemmän hoitoa kuin muulloin. Kokosimme seitsemän vinkkiä, joilla saat hyvännäköiset ja hyvinvoivat jalat.

Koska jalat ovat kesäisin enemmän näkyvillä kuin yleensä, kannattaa niiden hoitoon kiinnittää nyt erityistä huomiota. Varsinkin ulkona paljain jaloin kävely kuivattaa ja rasittaa jalkojen ihoa. Women's Health -sivusto kokosi seitsemän vinkkiä, kuinka pitää jaloistaan huolta.

1. Kuori jalat ainakin kerran viikossa

Jalkojen kuoriminen poistaa kuolleita ihosoluja. Tämä tekee jaloista pehmeämmät. Jos kärsit kuivasta ihosta, suosi sokerikuorintaa suolapohjaisen kuorinnan sijasta.

2. Vältä jalkojen kastumista

Jalkojen kastuminen kuivattaa ihoa. Sokerikuorintaa tehdessä onkin parempi levittää kuorinta-aine suoraan kuivalle iholle.

3. Hoida kovettumia hohkakivellä

Hohkakivellä voi poistaa hellävaraisesti kovettumat jaloista. Hohkakivi kannattaakin ottaa osaksi suihkun vakiovarusteita ja sitä tulisi käyttää päivittäin tai joka toinen päivä.

4. Käytä reilusti kosteusvoidetta

Kosteusvoiteen käyttö on tärkeää myös jalkoihin. Kantapäihin voidetta kannattaa levittää reilummin kuin muihin kohtiin, koska kantapäissä iho on paksumpaa. Voide tai öljy kannattaa levittää heti suihkun jälkeen.

5. Muista käyttää aurinkorasvaa myös jalkoihin

Monet eivät käytä aurinkovoidetta jalkoihin, mutta jalat tarvitsevat suojaa yhtä paljon kuin muutkin kehon osat. Kynsinauhojen päälle kannattaa myös levittää aurinkovoidetta, koska niiden kunto vaikuttaa uuden kasvavan kynnen kuntoon.

6. Syö jalkaystävällisiä ruokia

Syömäsi ruoka voi saada jalkasi turpoamaan. Etenkin suolaisella ruualla on kyseinen vaikutus, mutta myös sokeria kannattaa välttää.

7. Älä pidä aina kynsilakkaa

Varpaankynsien kannattaa antaa olla aina välillä ilman kynsilakkaa, jotta kynnet pääsevät eroon kemikaaleista. Tämä myös vähentää värjäymien syntymistä kynteen. Ilman lakkaa kannattaa olla ainakin parin päivän tai viikon ajan joka kuukausi.

Tiesitkö, että varvassandaaleilla voi olla yllättäviä haittavaikutuksia. Lue uutinen täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat