Onko normaalia, että vagina on ryppyinen? Asiantuntija vastaa

13.03.2015 21:45 - Eeva Rajala

Monet naiset huolestuvat tutkiessaan alapäätään. Miksi ihmeessä se on ruttuinen?

Gynekologian professori Mary Jane Minkin kertoo, että rypyt vaginassa ovat luonnollisia ja niitä on kaikilla. Minkinin mukaan olisi outoa, jos ryppyjä ei ole. Rypyillä on myös oma tarkoituksensa.

- Rypyt ovat merkki joustavuudesta, ja kaikki haluavat, että vagina voi venyä ja laajeta, sillä se johtaa parempaan seksiin, Minkin kertoo Prevention-lehdelle.

Kuten kasvojen rypyt, vaginankin rypyt ovat erilaiset jokaisella naisella, riippuen elämäntyylistä, iästä ja geeneistä. Gynekologian professori Lynette J. Margesson ei suosittele, että vaginaryppyjä alettaisiin silottaa erilaisilla voiteilla, sillä ne voivat vain kuivattaa ja ärsyttää herkkää ihoa.

Jätä rypyt rauhaan

- Vaginan on tarkoitus olla ryppyinen ja poimuinen. Tilannetta ei voi edes muuttaa millään voiteella tai rasvalla, Margesson kertoo.

Markkinoilla on tarjolla emättimen nuorennusleikkauksia, mutta sekä Minkin että Margesson ovat leikkauksia vastaan. Rypyistä eroon pääseminen voi aiheuttaa vakavampia ongelmia, kuten ihon repeämistä ja yleistä epämukavuutta erityisesti seksin aikana.

- Leikkaus tekee vaginasta kuivemman ja vähemmän juostavamman, Minkin muistuttaa.

Treenaa joustavuutta

Sen sijaan Minkin kehottaa treenaamaan lantionpohjan lihaksia säännöllisesti, sillä ne tiukentavat luonnollisesti vaginaa. Jos vaginan iho on erittäin venynyt, esimerkiksi synnytyksen jälkeen, voi pohtia estrogeenihoitoa. Se helpottaa kuivuutta ja arkuutta, mutta jättää rypyt rauhaan.

- Loppujen lopuksi on tärkeämpää, miltä vaginassa tuntuu kuin miltä se näyttää, Minkin muistuttaa.


Lue myös: Mitä miehet ovat mieltä erilaisista seksiasennoista?

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat