5 helppoa ravintoneuvoa terveelliseen elämään - kokeile jo tänään

24.03.2014 16:45 - Reija Saarinen

Terveellinen elämä ei vaadi suuria uhrauksia, joten omaan ruokavalioonsa kannattaa kiinnittää huomiota.

Terveellinen elämä ei vaadi suuria uhrauksia. Esimerkiksi ruokavalinnoilla on suuren suuri rooli hyvinvoinnin kannalta. Alla muutama hyvä esimerkki asioista, joita jokaisen kannattaa tehdä.

1. Nauti kasviksia

Kasvikset ovat vähäkalorisia, joten niitä voi napostella suuriakin annoksia ilman suurempia tunnontuskia. Ne ovat myös todella täyttäviä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ei nauti niitä liiallisen kastikkeen tai öljyn kanssa, sillä niistä tulee vain turhia kaloreita. Nauti siis kasviksesi höyrytettyinä tai tuoreina.

2. Syö hedelmiä kohtuudella

Hedelmät ovat loistavia kuidun ja luonnollisen sokerin lähteitä. Sokerin vuoksi niitäkään ei kannata nauttia liiallisesti.

3. Vältä proteiinipatukoita

Proteiinipatukat sisältävät runsaasti rasvaa, hiilihydraatteja sekä keinotekoisia säilöntäaineita. Jotkut näistä ovat jopa yhtä epäterveelisiä kuin suklaapatukat. Älä siis anna itsesi mennä lankaan ja tarkista tuoteselosteet tarkasti ennen ostopäätöstä.

4. Lisää proteiinia ruokavalioosi

Jos sinusta tuntuu siltä, että olet koko ajan nälkäinen, kokeile lisätä hieman proteiinia ruokavalioosi. Nauti siis salaattisia kanssa myös jotain proteiinipitoista, kuten lihaa tai kanaa.

5. Juo enemmän vettä

Vesi auttaa ruoansulatusta ja pitää ihon nuorekkaana ja kosteutettuna. Pidä siis huoli siitä, että nautit päivittäin tarpeeksi vettä. Vesilasillisen nauttiminen ennen ruokaa lisää myös kylläisyyden tunnetta, joten ihminen tulee huomaamattaan syöneeksi vähemmän.

Aiemmin olemme uutisoineet ruoka-aineista, jotka saattavat aiheuttaa päänsärkyä. Jutun löydät täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat