Pystyt siihen: Sammuta herkkuhimo neljän neuvon avulla

20.10.2014 13:40 - Senni Loikala

Mielessä pyörivät donitsit, sipsit, namuset... mutta ei pitkään, jos kokeilet neljää makeanhimon taltuttavaa neuvoa.

Herkkuhimo tuntuu usein vastustamattomalta. Kaapin perukoilla oleva keksipaketti kutsuu sinua nimelläsi. Janoat ensinuuhkaisua, kun avaat sipsipussin. Törmäät hississä mieheen, joka syö mansikkajäätelöä. Kaikesta huolimatta, sinun on mahdollista kouluttaa itsesi välttämään kiusaukset.

Daily Mail -lehdessä neuvotaan, kuinka voit kasvattaa tahdonvoimaasi ja pysyä kaidalla tiellä.

1) Sinun täytyy uskoa, että pystyt kontrolloimaan tahdonvoimaasi. Vaikka jotkut pysyvät luonnostaan päätöksissään toisia vaivattomammin, on jokaisen mahdollista kasvattaa tahdonvoimaansa.

2) Aseta itsellesi konkreettisia tavoitteita. Unohda epämääräiset päätökset, kuten "alan elää terveellisemmin" tai "syön enemmän vihreää". Väljien tavoitteiden sijaan päätä esimerkiksi, että popsit kolme porkkanaa päivässä, syöt moniviljapuuroa aamupalaksi tai että pidät herkutteluhetken tiettyyn aikaan viikosta.

3) Hankkiudu eroon kaikesta, mihin voit retkahtaa. Siivoa kaapeistasi pois lahjaksi saamasi konvehtirasiat, vieraille tarkoitetut keksipaketit ja muut herkut. Kun herkkuhimo iskee, pysyt puhtaana herkuista todennäköisemmin, jos niitä ei ole kätesi ulottuvilla.

4) Suunnittele etukäteen, mitä aiot syödä. Tällöin eteen sattuvat houkutukset ovat helpompi väistää. Voit myös harjoitella, miten toimit himon hetkellä. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", sanotaan.

Jos kuitenkin herkuttelet silloin tällöin ja tunnet turvotusta, pystyt poistamaan nestettä kotikonstein. Lue niksit täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat