Säännöllinen seksi pitää nuorena ja terveenä - 10 uskomatonta terveyshyötyä!

18.04.2013 22:15 - Reetta Haverinen

Seuraavat kymmennen faktaa todistavat, miksi seksi ei ole pelkästään mukavaa, vaan myös terveellistä.

Seksin säännöllinen harrastaminen edistää terveyttä monin tavoin. Makuuhuoneen puolella kannattaa siis viettää aikaa entistä useammin, jos tahtoo pitää kroppansa hyvinvoivana ja mielen virkeänä.

Tiesitkö sinä näistä terveyshyödyistä, joita seksin harrastaminen saa kehossamme aikaan?

1. Tekee onnelliseksi
Orgasmi vapauttaa kehoomme endorfiineja ja aihetuttaa euforisen nautinnon. Jotkut saavat orgasmien jälkeen jopa itkunsekaisia naurukohtauksia, joita ei voi kontrolloida.

2. Parantaa immuunjärjestelmää
Asiantuntijoiden mukaan seksin on huomattu parantavan kehomme vasta-aineiden tuotantoa, jotka suojelevat meitä flunssalta ja viruksilta. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla - vai olisiko se sittenkin ompun sijaan orgasmi?

3. Torjuu masennusta
Orgasmit vähentävät masennuksen ja ahdistuneisuuden oireita sekä alentavat itsemurhariskiä. Mielialalääkkeille löytyy siis paljon mukavampi ja halvempi vaihtoehto!

4. Torjuu rintasyöpää
Seksuaalisen mielihyvän yhteydessä erittyvän oksitosiinin on havaittu mahdollisesti ehkäisevän rintasyöpäsolujen muuntautumista kasvaimiksi. Oksitosiinia erittyy kehoon jo pelkästään rintojen hyväilystä, joten jo esileikit voivat ehkäistä vaarallisen syövän kehittymistä.

5. Polttaa kaloreita!
30 minuutin seksisessio polttaa jopa parisataa kilokaloria, joten voit hyvillä mielin nauttia palan suklaata suorituksen päätteeksi.

6. Parantaa unensaantia
Orgasmin jälkeen verenpaineemme alenee ja kehomme rentoutuu. Tämä aiheuttaa monille uneliaan olon ja nukahtaminen käy entistä helpommin. Älä siis pahastu, jos partnerisi vaipuu uneen orgasmin saatuaan, sillä se on täysin luonnollinen reaktio.

7. Vähentää kipuja
Endorfiinit lievittävät kehomme kipuja morfiinin tapaan. Cosmopolitan-lehden mukaan ne nostavat kivunsietokykyä jopa 70 prosentilla. Kuukautiskipuihin ja päänsärkyihin tepsii siis luonnollisemmatkin keinot, kuin nappi aspiriina.

8. Nuorentava vaikutus
Seksin aikana kehomme tuottava DHEA-hormoni korjaa kudoksia ja näin ollen ehkäisee vanhenemisen mukanaan tuomia ulkonäkömuutoksia. Parisänkyä voi siis melkein kutsua nuoruudenlähteeksi!

9. Parantaa muistia
Seksin harrastaminen pitää aivosi toimintakunnossa. Kun verenpaineesi nousee ennen orgasmin saantia, happirikasta verta kulkeutuu suoraan aivojesi muisti- ja oppimiskeskukseen.

10. Pidätyskyky paranee
Tämä koskee lähinnä varttuneempaa väkeä, mutta on tärkeää pitää lantionpohjan lihakset kunnossa jo ennen eläkeikään saapumista. Viriili seksielämä vähentää virtsankarkailua.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat